Antena 3 CNN Actualitate Judecătorul Moldovan, condamnat la 22 de ani de închisoare. În mai, anul trecut, fugea de procurori VIDEO

Judecătorul Moldovan, condamnat la 22 de ani de închisoare. În mai, anul trecut, fugea de procurori VIDEO

Judecătorul Moldovan, condamnat la 22 de ani de închisoare. În mai, anul trecut, fugea de procurori VIDEO
de S.T.    |    02 Feb 2015   •   14:47

În mai, anul trecut, judecătorul Mircea Moldovan a fost filmat în timp ce sărea gardul casei sale, ca să scape de procurorii DNA. În imagini se poate vedea cum judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a escaldat gardul şi a sărit în curtea unei fabrici, după care a început să fugă cât l-au ţinut picioarele.

Câteva ore mai târziu, el s-a predat şi a fost dus la audieri. Mircea Moldovan era urmărit penal la acea vreme, alături de alţi 3 judecători de la Tribunalul Bucureşti, după ce a admis intrarea Hidroelectrica în insolvenţă în 2012.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, luni, pe Dan Adamescu la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, pe judecătorul Mircea Moldovan la 22 de ani de închisoare, pe Elena Rovenţa la cinci ani şi zece luni, pe Sorin Viziru la cinci ani şi pe Ion Stanciu la trei ani şi opt luni.

Judecătorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucureşti, a primit cea mai grea pedeapsă din dosar - 22 de ani de închisoare cu executare -, pentru intervenţii în cauze de insolvenţă. Instanţa Curţii de Apel i-au aplicat lui Moldovan pedepse de aproximativ şase ani pentru fiecare faptă de care a fost acuzat. În urma contopirii pedepselor, instanţa a decis ca Moldovan să fie condamnat la şase ani şi zece luni de închisoare, la care a adăugat un spor de 15 ani şi două luni de închisoare, ceea ce reprezintă o treime din totalul celorlalte pedepse.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close