Antena 3 CNN Actualitate Justiție Anchetă internă la DNA. Kovesi a depus plângere penală în cazul publicării înregistrărilor compromițătoare

Anchetă internă la DNA. Kovesi a depus plângere penală în cazul publicării înregistrărilor compromițătoare

Anchetă internă la DNA. Kovesi a depus plângere penală în cazul publicării înregistrărilor compromițătoare
02 Iul 2017   •   15:39

Mesajul șefei DNA spune că a depus plângere penală în cazul publicării înregistrărilor compromițătoare. Laura Codruța Kovesi spune că cel care a făcut înregistrările din ședință trebuie să raspundă în fața legii.

Kovesi a dispus mai multe controale la cele trei secții, Secția 1, Secția 2 și Judiciar și Penală și spune că toți cei care nu corespund standardelor profesionale și etice trebuie să plece. Șefa DNA vrea ca cel care a făcut publică înregistrarea din ședința de lucru a DNA să răspundă în fața legii.

„După ce DNA a anchetat cu metode nu tocmai ortodoxe toate elitele din România, medici, profesori, oameni de afaceri, acum DNA se anchetează pe sine. Nu e ceva care să sporească credibilitatea romnânilor sau a ambasadelor. Putem spune că lucrurile o să ia o altă turnură. Această anchetă în interiorul DNA nu aduce un serviciu instituției si nici luptei anticorpuție în România. Pune un mare semn de întrebare asupra a tot ce s-a întâmplat până acum, pentru că DNA a avut și anchete corecte, precum Microsoft sau ANRP”, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac. 

„Cred că DNA se sufocă acum cu metodele pe care le-a folosit în DNA-ul construit de Kovesi. De mâna pe care au folosit-o, pare că acum încep să se sugrume unii pe alții. Sunt toți din aceeași grupare care a folosit instituția pentru a o transforma în instrument de reglaj politic, de abuz și de transformare a luptei anticorupție în joc politic. Acum avrem o răfuială internă care se duce între cei care i-au fost loiali lui Kovesi”, a spus Adrian Ursu.
 

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close