Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Soluția lui Călin Popescu-Tăriceanu în scandalul interceptărilor

Soluția lui Călin Popescu-Tăriceanu în scandalul interceptărilor

Soluția lui Călin Popescu-Tăriceanu în scandalul interceptărilor
15 Mar 2016   •   21:25

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus, în ediția de marți a emisiunii  Subiectiv, care este soluția pe care o vede în scandalul interceptărilor.

''Fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze că această ordonanță are o problemă uriașă și anume de neconstituționalitate. Adică, nu poate face obiectul unei ordonanțe de urgență domeniul drepturilor și libertățile individuale, precum și altele care sunt conținute în Constituție, așa încât, până să discutăm de conținutul ei în detaliu, să vedem ce modificări ar trebui aduse, trebuie să constatăm că suntem într-o situație gravă de neconstituționalitate'', spune Tăriceanu. 

Președintele Senatului a adăugat că ordonanța trebuie analizată, însă nu în cadrul unei proceduri de dezbatere și de amendare, pentru că ar face părtași la abuz partidele și Parlamentul.

''Ea trebuie respinsă, textul ei probabil că trebuie analizat, dar nu în cadrul unei proceduri de dezbatere și de amendare - pentru că atunci nu am face decât să fim părtași la un act neconstituțional. Soluția pe care o văd e mai puțin complicată decât cea care este în ordonanța de urgență. Trebuie să ne raportăm la proiectele care au fost deja în dezbaterea Parlamentului pe legile securității naționale unde era prevăzută înființarea unei autorități independente de interceptări în subordinea Parlamentului care să facă ce a făcut până în prezent SRI-ul, rămânând SRI-ului să aibă responsabilitatea interceptărilor pe probleme de siguranță națională, de contraspionaj, de tot ceea ce ține de specificul serviciilor de informații, dar nu cercetarea și ancheta penală, ceea ce este de resortul autorităților judiciare'', a spus Călin Popescu-Tăriceanu. 

×
Subiecte în articol: Subiectiv Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close