Antena 3 CNN Actualitate Kovesi i-a cerut șefului ANAF acces la conturile tuturor românilor

Kovesi i-a cerut șefului ANAF acces la conturile tuturor românilor

Kovesi i-a cerut șefului ANAF acces la conturile tuturor românilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iul 2017   •   09:19

Laura Codruţa Kovesi încalcă flagrant legea. Potrivit unui document făcut public de presă, şefa DNA a solicitat în ianuarie 2015 acces nelimitat la serverele fiscului în baza unui articol schimbat cu un an în urmă. Documentul a fost trimis şefului Fiscului de la acea vreme, iar Kovesi cerea acces la bazele de date ale Fiscului, inclusiv la conturile tuturor românilor. 

Într-o solicitare din 26 ianuarie 2015, Laura Codruţa Kovesi i-a cerut lui Gelu Diaconu, şeful de atunci al ANAF, acces nelimitat la serverele Fiscului. Şefa DNA solicita, în clar user şi parola, ce urmau să fie folosite de consilierul său Marius Bulancea, dar şi de şeful biroului IT al DNA. Solicitarea şefei DNA, bazată pe un articol din codul de procedură penală ce nu mai era în vigoare de un an, viza posibilitatea accesării conturilor tuturor românilor.

Este vorba de Articolul 184 indice 1 din Codul de Procedură Penală, care se referă la accesul procurorilor la bazele de date electronice ale statului, se transformase în Articolul 267 din Noul Cod de Procedură Penală. Articolul, invocat greşit de Laura Codruţa Kovesi, arată clar că se vorbeşte numai de anumite proceduri pentru care procurorii DNA au acces la bazele de date ale Fiscului: citarea, comunicarea actelor de procedură sau aducerea cu mandat la executarea procedurilor.

În documentul trimis şefului ANAF, Kovesi cerea acces la conturile românilor, în baza colaborării în domeniul combaterii criminalităţii economico-financiare.

În vara lui 2016, DNA l-a trimis în judecată pe Gelu Diaconu, după ce l-a anchetat pentru abuz în serviciu în dosarul Mădălin Voicu-Nicolae Păun, acuzaţi de fraudare a unor fonduri destinate romilor.

 

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi sefa dna fisc
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close