Antena 3 CNN Actualitate Locale Şcoala din România unde elevii nu au voie la cursuri cu telefoanele mobile sau tablete

Şcoala din România unde elevii nu au voie la cursuri cu telefoanele mobile sau tablete

Şcoala din România unde elevii nu au voie la cursuri cu telefoanele mobile sau tablete
Sursa foto: Foto: jerseyeveningpost.com
16 Sep 2015   •   11:19

Anul şcolar s-a deschis marţi şi la o şcoală din Timişoara unde elevii nu au acces cu telefoane mobile şi nici cu alte tipuri de gadget-uri, scriu jurnaliştii tion.ro.

Este vorba de Școala Gimnazială “Sf. Antim Ivireanul” și Grădinița ”Troița”, ai cărei elevi învaţă în clădirea Şcolii nr. 9, de pe bv. Liviu Rebreanu nr.35. Aici copiii nu au acces la ore cu gadget-uri. S-au obişnuit deja să le lase acasă, iar ziua şi-o încep cu o rugăciune.

Cele două unităţi şcolare sunt ortodoxe, iar în ele învaţă 200 de copii, 100 la grădiniţă şi 100 la clasele primare şi gimnaziale.
“Copiii noştri nu au deloc gadgeturi, asta e o regulă a şcolii, nu au telefoane, pleacă de acasă fără nimic. În şcoală există calculatoare, dacă nu au telefon, atunci ei se joacă, foarte mulţi, între ei. Noi nu vrem să creăm oameni habotnici, din contră, vrem să-i facem luminoşi şi deschişi şi să înţeleagă că Dumnezeu este o prezenţă vie în viaţa noastră. Ne începem, într-adevăr, ziua prin rugăciune, dar sunt rugăciunile frumoase ale copiilor, rugăciunile meselor, mulţumirea de după masă. avem nişte momente speciale, uneori când ne este foarte greu ne oprim şi ne rugăm, ne rugăm de fiecare dată când un coleg sau un părinte trece prin greutăţi, şi am constatat că asta ne ajută foarte mult, pentru că rugăciunea de grup e extraordinar de puternică. La fiecare început de lună facem o sfinţire a şcolii şi un maslu în şcoală”, spune directoarea şcolii, Adela Panait.
Continuarea pe tion.ro.

×
Subiecte în articol: şcoală Timisoara
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close