x close

Fii alături de noi!

Sinteza zilei: Județul din România care a rămas fără oncologi. Povestea dramatică a cinci copii rămași orfani joi dimineață

de A.M.P   •   17 Mar 2016   •   21:53

Mihai Gâdea a prezentat, joi seară, la Sinteza zilei, poveștile celor mai săraci români care se zbat pentru supraviețuire și cărora statul român nici măcar nu le respectă dreptul la viață.

”Veți avea dovada în fața ochilor că aceste drepturi fundamentale sunt profund încălcate în România de astăzi. Există județe în România, cum este Vasluiul, un exemplu foarte bun pentru ceea ce se întâmplă în România. Mor oameni cu zile în România. Acolo nu mai există niciun medic oncolog. La spitalul județean s-a închis secția de oncologie. Aveți idee câți bolnavi de cancer sunt în județul Vaslui? Peste 3.200”, a spus Mihai Gâdea, la Antena 3.

Mihai Gâdea a redifuzat în emisiune un reportaj marca În Premieră despre o femeie din Vaslui care a fost diagnosticată cu cancer la stomac. Astăzi dimineață, femeia a murit. Cei cinci copii au rămas orfani.

Invitat în emisiune, Teodor Meleșcanu a precizat că în sistemul democratic există două categorii de drepturi și libertăți cetățenești.

”Prima categorie e compusă din drepturi la care statul are obligația să se implice (dreptul la educație, la viață, etc), și există a doua categorie de drepturi, așa numitele drepturi liberale, în care singura contribuție a statului este să nu se amestece pentru a nu leza drepturile cetățenilor”, a spus Teodor Meleșcanu, la Antena 3.

Liderul ALDE subliniază că, în mod paradoxal, în România, acolo unde vorbim de drepturi care trebuie să fie garantate de stat ...statul nu se implică. Ci se implică exact acolo unde nu ar trebui să se amestece.

ROMÂNIA EXTREMELOR. Doi miliardari în euro vs. 200.000 de copii flămânzi

 

 

 

poza

Actualitate

Mircea Badea: Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate

„Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate”, a spus Mircea Badea referitor la scandalul de plagiat al Codruței Kovesi. „Eu personal, cetățean al acestei țări, r...

28 Sep 2016  •  00:44

poza

Show

Salman Khan a făcut o cerere în căsătorie pe scenă. Dar nu pentru Iulia Vântur

Salman Khan și Iulia Vântur ar urma să se căsătorească pe 18 noiembrie, dar cu circa o lună înainte de acest eveniment, actorul a făcut o nouă cerere în căsătorie. De data aceasta este vorba...

27 Sep 2016  •  22:13

sati