Antena 3 CNN Actualitate Majoritatea medicilor de familie nu vor mai elibera trimiteri și rețete compensate

Majoritatea medicilor de familie nu vor mai elibera trimiteri și rețete compensate

Majoritatea medicilor de familie nu vor mai elibera trimiteri și rețete compensate
31 Mar 2016   •   14:33

Majoritatea medicilor de familie nu va mai elibera, începând de mâine, reţete compensate şi trimiteri, din cauza faptului că aceştia nu au reuşit să semneze contractele cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi, potrivit reprezentantului Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Sandra Alexiu, prin semnarea unor astfel de documente, aceştia ar comite o ilegalitate. Sandra Alexiu a explicat pentru Gândul că medicii de familie ar fi trebuit chemaţi la consultările pentru prelungirea contractului cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Această măsură a fost însă votată ieri în sedinţa de Guvern, iar medicii susţin că nu au primit nici măcar contractele pentru a le semna.

Sandra Alexiu, reprezentanta Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, a explicat, pentru Gândul, că medicii de familie sunt, practic, începând de mâine, liberi de contract. Astfel, fiecare medic va decide ce face în continuare, având în vedere că funcţionează independent de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. 

„Nu este o grevă Noi suntem patroni şi nu avem voie să facem grevă. Noi decidem, tocmai pentru că suntem patroni şi pentru că mâine suntem liberi de contract, vom decide ce este de făcut. Fiecare cu cabinetul lui. Majoritatea, noi am decis că nefiind în legătură cu Casa de Asigurări, nu putem elibera documente în relaţie cu Casa. Deci, nu putem da trimiteri, reţete compensate, trimiteri la laborator, internări şi aşa mai departe, tot ce ţine de relaţia cu Casa de Asigurări pentru că nu avem contracte. Nu s-a votat legea la timp, nu s-au făcut contractele, nu au respectat termenele”, a spus Sandra Alexiu. 

×
Subiecte în articol: medici de familie retete
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close