Antena 3 CNN Actualitate Mihai Manole, noul director general interimar al societăţii CFR Marfa

Mihai Manole, noul director general interimar al societăţii CFR Marfa

Mihai Manole, noul director general interimar al societăţii CFR Marfa
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Mai 2017   •   19:27

Consiliul de Administraţie al SNTFM CFR Marfa SA a decis joi numirea unui director general interimar al societăţii în persoana lui Mihai Manole, informează un comunicat al societăţii, scrie Agerpres.

Mihai Manole este angajatul CFR Marfă încă de la înfiinţarea societăţii, în anul 1998, şi a parcurs toate etapele profesionale în cadrul societăţii, de la inginer, şef serviciu până la cea de director locomotive. 

"Numirea unui director general interimar asigură cadrul necesar continuităţii activităţii CFR Marfă. Asigurăm pe această cale toţi partenerii noştri de afaceri, respectiv: clienţi, furnizori sau creditori că activitatea societăţii va fi continuată în condiţii normale", se precizează în comunicatul societăţii. 

Consiliul de Administraţie al CFR Marfă urma să adopte o decizie cu privire la numirea unei conduceri interimare a societăţii, au anunţat miercuri reprezentanţii companiei. 

Aceştia au precizat că cele 2.450 de vagoane de marfă care apar în ancheta Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) îndeplinesc condiţiile de casare şi nu mai prezintă utilitate funcţională. 

"Contractul de vânzare-cumpărare care face obiectul dosarului anchetat de DIICOT are ca obiect valorificarea prin vânzare a fierului vechi provenit din tăierea a 2.450 de vagoane de marfă care îndeplinesc condiţiile de casare şi care nu mai prezintă utilitate funcţională în condiţiile concrete ale activităţii proprii. Având în vederea faptul că în momentul de faţă la sediile centrale şi teritoriale ale SNTFM CFR Marfă au loc percheziţii şi audieri, fiind o anchetă în curs de desfăşurare, reprezentanţii societăţii nu pot face alte declaraţii referitoare la acest subiect. Consiliul de Administraţie al SNTFM CFR Marfă SA urmează să adopte o decizie cu privire la numirea unei conduceri interimare a societăţii", se menţiona într-un comunicat al companiei.

Fostul director al CFR Marfă, Mihuţ Constantin Crăciun, ar fi vizat în dosarul în care procurorii DIICOT fac cercetări faţă de 40 de persoane, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, au declarat surse judiciare. 

×
Subiecte în articol: cfr marfa
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close