Antena 3 CNN Actualitate Scandalul de spionaj din SUA. Cine ar fi în spatele hackerului român care a spart serverele americanilor

Scandalul de spionaj din SUA. Cine ar fi în spatele hackerului român care a spart serverele americanilor

Scandalul de spionaj din SUA. Cine ar fi în spatele hackerului român care a spart serverele americanilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    28 Iul 2016   •   23:26

Numele României apare în cel mai mare scandal de spionaj din SUA, a scris cotidianul New York Times. 

Victoria lui Hillary Clinton în alegerile care i-au asigurat candidatura la președinția Americii a adus în scenă și un personaj misterios care își spune Guccifer 2.0.

El i-a provocat mari probleme lui Hillary Clinton, dar și Americii. S-a spus despre el că ar fi român și că și-ar fi luat acest nume în onoarea primului Guccifer, hackerul român Marcel-Lehel Lazăr.

Acum însă, oficialii americani sunt convinși că în spatele său este Rusia. 

Misteriosul personaj ar fi responsabil pentru un atac cibernetic de mare amploare asupra serverelor Convenției naționale democrate, unde Hillary Clinton a fost desemnată oficial candidat la Casă Albă.

Hackerul ar fi furat din serverele Convenției aproape 20.000 de emailuri de la oficialii democrați și le-a făcut publice.

Pe 15 iunie, Guccifer 2.0 și-a asumat responsabilitatea furtului, pe un blog, unde a anunțat că a dat către Wikileaks mailurile democraților.

Tot pe blogul său, Guccifer 2.0 a vorbit și despre identitatea sa: ”Nu vă pot dezvălui identitatea, ar fi stupid din partea mea! Pot să vă spun doar că m-am născut în Europa de Est. Nu vă pot spune unde mă aflu acum. De fapt, e mai bine pentru mine să-mi schimb locul cât mai des posibil. trebuie să mă ascund”, a scris hackerul pe blogul său.

Informațiile au fost prezentate joi, la o Ediție specială, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Editie Speciala hacker Hillary Clinton
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close