Antena 3 CNN Actualitate O nouă seară de proteste în țară. Peste 40.000 de protestari mărşăluiesc în Cluj-Napoca; la Galați protestul s-a încheiat

O nouă seară de proteste în țară. Peste 40.000 de protestari mărşăluiesc în Cluj-Napoca; la Galați protestul s-a încheiat

O nouă seară de proteste în țară. Peste 40.000 de protestari mărşăluiesc în Cluj-Napoca; la Galați protestul s-a încheiat
Sursa foto: foto: Antena3.ro
04 Feb 2017   •   21:46

Protestele continuă sâmbătă seara în principalele orașe ale României, după ce vineri circa 150.000 de oameni au protestat față de modificările aduse la Codul penal.

PROTEST CLUJ-NAPOCA

Numărul protestatarilor care mărşăluiesc sâmbătă seară pe străzile din Cluj-Napoca a crescut, în ultima oră, de la aproximativ 30.000, la peste 40.000 de persoane, potrivit estimărilor jandarmilor.

În jurul orei 21,30, protestatarii au ajuns la gară, cu intenţia de a-i conduce la tren pe studenţii care ar urma să plece spre Bucureşti, cu scopul de a participa la mitingul de duminică din Capitală.

Mitingul de la Cluj a început la ora 18,00, în Piaţa Unirii, când erau aproximativ 100 de oameni, numărul protestatarilor crescând foarte mult pe traseul marşului de protest.

PROTEST SIBIU

Peste 20.000 de oameni mărşăluiesc, sâmbătă seara, pe principalele bulevarde din municipiul Sibiu, iar alte trei mii protestează în municipiul Mediaş, potrivit unor estimări oficiale.

În municipiul Sibiu, numărul celor prezenţi la miting a crescut de la o oră la alta, foarte mulţi alăturându-se celor care mărşăluiesc pe traseul autorizat de Primărie. Protestarii scandează lozinci anti-PSD, împotriva Guvernului şi cer renunţarea la ordonanţa care modifică Codurile penale.

Cu steaguri şi vuvuzele, manifestanţii s-au oprit doar în faţa sediului PSD Sibiu, unde au depus o coroană de flori şi au aprins lumânări.

Protestatarii au primit ceai fierbinte, cafea, covrigi, iar unii au primit cartoane şi carioci pentru pancarte.

PROTEST IAȘI

Peste 2.500 de persoane se aflau la protestul din Piaţa Unirii din Iaşi sâmbătă seara, în jurul orei 19,30, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de ordonanţa de guvern care aduce modificări Codurilor penale.

Compania de transport public din municipiul Iaşi a anunţat sâmbătă seara că prelungeşte programul de lucru al şoferilor şi vatmanilor, din cauza protestelor.

Măsura vine după ce mai mulţi ieşeni au solicitat acest lucru pe pagina de socializare a primarului Mihai Chirica, dar şi pe alte reţele de socializare.

PROTEST TIMIȘOARA

Manifestanţii au început să se adune în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a cincea zi, peste 3.000 de oameni protestând împotriva ordonanţei adoptate de Guvern privind modificarea Codurilor penale.

Protestatarii au venit în grupuri masive din cartierele oraşului.

Când studenţii au ajuns în piaţa centrală, scandând ''Să vă fie frică, studenţii se ridică'', au fost întâmpinaţi cu aplauze de mulţimea deja adunată.

Cei prezenţi scandează ''Hoţii, hoţii!'', ''DNA să vină să vă ia!'', au pancarte cu inscripţiile deja cunoscute. Sunt prezenţi şi foarte mulţi părinţi cu copii.

PROTEST PLOIEȘTI

Peste 6.000 de persoane mărşăluiesc sâmbătă seara pe străzile Ploieştiului, într-un cartier de blocuri, pe traseu continuând să se alăture şi alţi manifestanţi.

Protestatarii şi-au dat întâlnire în centrul oraşului, în faţa Palatului administrativ, de unde au plecat apoi în marş spre sediul PSD, pe care l-au pichetat timp de aproape 60 de minute, iar apoi ulterior coloana a plecat către cartierul de nord al oraşului.

Pe traseu, mii de persoane s-au alăturat celor ieşiţi deja pe stradă, astfel că numărul manifestanţilor depăşeşte 6.000, alţi ploieşteni continuând să li se alăture pe drum.

Manifestanţii se deplasează printre blocuri, iar locatarii ies la balcoane, îi filmează, îi salută şi flutură steaguri în semn de solidaritate.

Coloana este însoţită de forţele de ordine, nefiind raportate incidente.

PROTEST BRAŞOV

Numărul persoanelor care mărşăluiesc sâmbătă seara pe străzile Braşovului a ajuns la 10,000, potrivit forţelor de ordine, şi este posibil să mai crească.

După o oră şi jumătate de protest în faţa Prefecturii, oamenii au plecat la 19,30 pe străzile oraşului, urmând să se întoarcă în Piaţa Sfatului.

Traseul a fost puţin modificat, în sensul că se străbate bulevardul 15 Noiembrie- str. Toamnei-bulevardul Victoriei până în zona gării Braşov, după care se vor întoarce pe bulevardul Victoriei sensul de mers spre oraş-bulevardul Kogălniceanu-str.Iuliu Maniu-str.N.Iorga-Casa Armatei-str. Mureşenilor-Piaţa Sfatului.

Pe pancartele manifestanţilor se putea citi: "Mama lui Dragnea, lasă-l pe Liviu afară.Nu că fură!", "Când nedreptatea devine lege-rezistenţa devine o datorie", "Dragă PSD-pentru copiii mei dărâm munţii, iar tu pentru mine eşti doar un deal",."Atunci aţi tras cu gloanţe,acum cu ordonanţe", "Demisia".

Se scandează "Hoţii-Hoţii", "PSD -Ciuma roşie","Nu ne lăsăm", "Vom veni şi mâine", "Români, treziţi-vă".

Marşul protestatarilor se întinde pe mai bine de 2 kilometri, circulaţia pe traseul de deplasare al manifestanţilor fiind întreruptă în totalitate. Acţiunea de protest nu este autorizată. Nu s-au înregistrat incidente, jandarmii şi poliţia asigurând deplasarea în ordine a coloanei de manifestanţi.

PROTEST BOTOŞANI

Peste 1.000 de persoane participă, sâmbătă seară, pentru a patra zi consecutiv, la un marş de protest faţă de deciziile Guvernului privind modificările codurilor penale.

Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Revoluţiei şi au plecat pe jos pe principalele străzi ale municipiului Botoşani. Pe parcurs, aceştia au scandat "Hoţii, hoţii!", "Jos PSD!", "Jos corupţia" şi, în acelaşi timp, au făcut apel la populaţie să li se alăture.

"În momentul în care abrogarea se va finaliza, atunci încetăm şi noi cu protestele. Nu se poate ca, după atâţia ani de la Revoluţie, să fim conduşi de nişte penale care propagă puşcăria ca şi cum puşcăria ar fi un merit, ca şi cum cine nu are puşcărie nu este un om realizat. Deci, continuăm până abrogarea se va realiza", a declarat Vasile Calimandriuc, unul dintre manifestanţi.

După parcurgerea traseului autorizat, protestatarii urmează să revină în Piaţa Revoluţiei, unde se estimează că vor rămâne până în jurul orei 22.00.

Jandarmii susţin că nu au fost înregistrate incidente.

PROTEST PIATRA NEAMŢ

Aproape o mie de manifestanţi protestestează sâmbătă seara în jurul orei 19,00, la Piatra Neamţ, pentru a patra zi consecutiv, împotriva adoptării de către Guvern a proiectului de lege referitor la graţiere şi a Ordonanţei de Urgenţă de modificare a Codurilor penale.

Oamenii s-au strâns în faţa Casei de Cultură şi spre diferenţă de zilele trecute, când au plecat în marş doar în centrul oraşului, de această dată au plecat într-un marş prin toate cartierele municipiului.

Manifestanţii au pancarte pe care sunt mesaje împotriva Guvernului, a preşedintelui PSD Liviu Dragnea precum şi împotriva ordonanţelor. De asemenea, protestatarii strigă mesaje împotriva PSD, dar au şi mesaje de susţinere pentru DNA. De asemenea, oamenii cer în timpul marşului tuturor locuitorilor din Piatra Neamţ să se alăture protestului.

Coloana de manifestanţi este flancată de jandarmi şi poliţişti, însă la fel ca în serile precedente, protestul se desfăşoară paşnic.

Protestul este autorizat de Primărie şi pentru seara de duminică, 5 februarie, cu punct de întâlnire în faţă la Casa de Cultură.

PROTEST CONSTANŢA

După aproximativ o oră de marş pe principalele bulevarde ale Constanţei, coloana de protestatari, însumând peste 8.000 membri, a ajuns la sediul Organizaţiei judeţene PSD de pe Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu unde au scandat lozinci cerând transparenţă decizională guvernului şi susţinerea luptei anticorupţie.

Manifestanţii, cu preponderenţă tineri, scandează "Hoţii, hoţii!", "Hoţia, hoţia, să-nfunde puşcăria!", "Cine sunteţi voi, să treceţi peste noi?". Alţii poartă pancarte pe care se poate citi: "Prima oară-n viaţă, am ieşit în piaţă, ţara o iubesc, de asta protestez. # VremAnulare!"

Iniţiatorii protestelor susţin că protestele vor continua, conform programului, chiar dacă premierul Sorin Grindeanu a anunţat abrogarea OUG de modificare a Codurilor penale.

PROTEST GALAŢI

Peste 7.000 de persoane au mărşăluit pe străzile din centrul municipiului Galaţi şi au protestat sâmbătă seara în faţa Prefecturii, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Manifestanţii, nemulţumiţi de actele normative promovate de Guvern în legătură cu modificarea codurilor penale şi graţierea au huiduit şi au strigat "PSD ciuma roşie", "DNA să vină să vă ia", "Anulaţi, nu abrogaţi", "Vrem respect, într-un stat de drept".

Oamenii au agitat drapele naţionale dar şi steaguri ale Uniunii Europene şi au afişat pancarte cu mesaje diverse, precum "În sesiunea asta pică doar ordonanţa", "Drag ne-ai fi la puşcărie", "Să vă fie frică, tineretul se ridică", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta" sau "Stai calm vecine, că protestez eu pentru tine".

Manifestanţii părăsesc platoul din faţa Prefecturii Galaţi.

În zonă mai rămân doar câteva maşini de poliţie şi jandarmi.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close