Antena 3 CNN Actualitate Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu: Am fost întrebată dacă-l denunț pe Klaus Iohannis

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu: Am fost întrebată dacă-l denunț pe Klaus Iohannis

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu: Am fost întrebată dacă-l denunț pe Klaus Iohannis
de M.Z.    |    19 Iul 2016   •   16:14

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, cea care a fost trimisă în judecată marți, a dezvăluit la Antena 3, că i s-a propus să facă denunțuri împotriva fostului primar al Sibiului, Klaus Iohannis, actual președinte.

”Mi s-a cerut să fac denunțuri, dar pe mine nu mă interesează asta”, a spus edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Olguța Vasilescu susține că a răspuns procurorilor DNA că ea nu face denunțuri și, în plus, i se pare că nu a făcut nimic ilegal, nici ea, nici Klaus Iohannis, pe vremea când era primar.

”Am spus că nu pot să fac denunț, că eu nu am făcut rău în viața mea la nimeni și nu mi se pare ilegal nici ce am făcut eu, nici Klaus Iohannis”, a spus Vasilescu.

Ideea cu denunțul ar fi pornit după ce Olguța Vasilescu a spus la TV că ce a făcut ea la Primăria Craiovei s-a întâmplat la mai multe primării din țară. Apoi, ar fi fost întrebată dacă nu vrea să facă împotriva lui Iohannis, care a condus Sibiul.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a fost trimisă marţi în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţiile de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.

Procurorii DNA susţin că edilul Craiovei ar fi obligat mai mulţi oameni de afaceri să-i sponsorizeze campania electorală în 2012. 

Vezi AICI comunicatul DNA

În ce privește strict dosarul, Vasilescu spune că se bucură că a fost trimis în judecată, pentru că astfel îl poate citi.

”E foarte bine că s-a trimis dosarul în instanță, că putem și noi să-l vedem. Eu m-am apărat până acum în instanță, deși nu văzusem dosarul. (...) În dosar, e vorba de niște oameni de afaceri care nu au avut acces la licitații și la funcțiile publice pe care și le-au dorit”, susține Lia Olguța Vasilescu.

Candidatul PSD la Primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a câştigat în iunie încă un mandat de primar cu 61% din voturile alegătorilor prezenţi duminică la urne.

Pe 30 mai, procurorii DNA au extins cercetările în cazul Liei Olguţa Vasilescu. Aceasta este acuzată şi de spălare de bani, pe lângă corupţie şi luare de mită. Primarul Craiovei spune că adversarii politici s-au plimbat pe la uşile votanţilor şi le-au spus că ea nu va mai putea candida

Lia Olguța Vasilescu a fost reţinută de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzată de patru infracţiuni de luare de mită, obţinerea foloase necuvenite şi spălare de bani. 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close