Antena 3 CNN Actualitate Petiție Antena 3: Românii îi cer premierului britanic drepturi garantate, respect și demnitate. Semnează și tu!

Petiție Antena 3: Românii îi cer premierului britanic drepturi garantate, respect și demnitate. Semnează și tu!

Petiție Antena 3: Românii îi cer premierului britanic drepturi garantate, respect și demnitate. Semnează și tu!
29 Iun 2016   •   22:50

Mihai Gâdea a anunțat miercuri seară, la Sinteza Zilei, lansarea petiției online ”Românii îi cer premierului britanic drepturi garantate, respect și demnitate”, ca demers național și internațional pentru protejarea românilor din Marea Britanie care trăiesc, muncesc, plătesc taxe şi contribuie prin puterile lor la bunăstarea economică a Regatului Unit.

Mihai Gâdea a arătat, la Antena 3, că violențele și atacurile rasiste au escaladat în Marea Britanie, la adresa imigranților români, după rezultatul referendumului istoric prin care britanicii au votat ieșirea din Uniunea Europeană.

SEMNEAZĂ AICI PETIȚIA

Mihai Gâdea a anunțat că această petiție, care este adresată premierului David Cameron și Parlamentului Britanic, va ajunge mâine dimineață la Ambasada Marii Britanii la București.

”Ce români sunt în Marea Britanie? Cei mai mulți sunt oameni onești. Sunt mii de medici români care îngrijesc cu mâinile lor bolnavii, sunt asistente medicale, sunt oameni care au căutat condiții mai bune de viață. Pentru toți aceștia, dar și pentru ideea de a nu ne lăsa călcați în picioare, am lansat acest demers național și internațional”, a spus Mihai Gâdea, la Antena 3.

”Suntem datori să fim cetățeni europeni egali și în obligații și în drepturi”, a spus Adrian Ursu, la Antena 3.

TEXTUL COMPLET AL PETIȚIEI:

”Romanii ii cer premierului britanic drepturi garantate, respect si demnitate
 
Avand in vedere evolutiile ingrijoratoare din ultima perioada, din Marea Britanie, la adresa cetatenilor romani, am initiat aceasta petitie adresata Premierului David Cameron, pe care o puteti sustine prin semnatura dumneavoastra.
 
Excelentei Sale, Domnului Prim Ministru David Cameron
 
Stimate Domnule Prim Ministru,
 
Va adresam aceasta petitie in beneficiul catorva sute de mii de romani care traiesc, muncesc, platesc taxe si contribuie prin puterile lor la bunastarea economica a Regatului Unit.
 
Privim cu ingrijorare evolutiile din ultima saptamana, de dupa votul popular din Marea Britanie, si constatam ca se produc schimbari ingrijoratoare in atitudinea cetatenilor britanici la adresa conationalilor nostri.
 
Mai mult decat atat, vin informatii alarmante in legatura cu posibile modificari ale politicilor sociale in privinta dreptului la munca si a drepturilor cetatenesti, dobandite in calitate de membri cu drepturi egale ai UE.
 
In Anglia, Scotia, Tara Galilor, Irlanda de Nord, pe tot teritoriul Regatului Unit sunt mii de doctori si asistente medicale din Romania care, in fiecare dimineata sau in noptile de garda, ii ingrijesc pe pacienti cu daruire si profesionalism.
Sunt zeci de mii de dascali si studenti care contribuie in proiecte de cercetare la dezvoltarea unor stiinte sau noi tehnologii.
Sunt artisti care ridica salile in picioare la Covent Garden sau la Royal Ballet ori sportivi aclamati de stadioane arhipline, jucand sub culorile unor echipe britanice.
Sunt zeci de mii de lucratori in constructii, in transporturi, in servicii bancare, in IT, care zi de zi muncesc cinstit pentru familiile lor, dar si pentru tara care i-a primit si le-a oferit sanse.
Sunt milioane de romani acasa, care privesc spre Marea Britanie cu increderea ca este un taram al respectului fata de oameni, fata de principii, fata de democratie, ca este o tara in care nu poti fi persecutat si din care nu poti fi alungat, daca nu ai comis ceva ilegal.
 
Casa Regala a Romaniei si Casa Regala Britanica sunt legate prin sange, istorie, demnitate, onoare. Suntem aliati si am fost de-a lungul istoriei in mari confruntari, mergand impreuna spre victorie.
 
Din aceste motive si pentru multe altele, facem apel, Domnule Prim Ministru, la o actiune responsabila si rapida, pentru a adopta un set de masuri care sa le ofere romanilor aflati in Regatul Unit:
-un statut social demn si egal cu cetatenii britanici
-protectie si siguranta impotriva actiunilor discriminatorii, xenofobe si violente
-garantarea drepturilor fundamentale, inclusiv al celui la munca, dobandite in calitate de cetateni egali
 
Contam, Domnule Prim Ministru, pe sprijinul si reactia dumneavoastra prompta, asigurandu-va ca noi, romanii, putem si vom fi si de aici incolo parteneri seriosi si cinstiti ai natiunii dumneavoastra.
 
Mihai Gadea
jurnalist
 
Adrian Ursu
jurnalist

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei David Cameron
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close