Antena 3 CNN Actualitate Poliția turcă: Atentatul de la Istanbul ar fi fost comis de Statul Islamic

Poliția turcă: Atentatul de la Istanbul ar fi fost comis de Statul Islamic

Poliția turcă: Atentatul de la Istanbul ar fi fost comis de Statul Islamic
Sursa foto: Foto: Twitter
29 Iun 2016   •   00:40

Primele indicii arată că atentatul care a avut loc marţi seară la aeroportul internaţional Atatürk din Istanbul a fost comis de gruparea jihadistă Stat Islamic, a informat agenţia de presă Dogan, citând surse din cadrul poliţiei, transmite Reuters.

Trei terorişti kamikaze s-au aruncat în aer marţi seară la aeroportul internaţional Atatürk omorând 28 de persoane şi rănind alte 60, a afirmat guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin, potrivit CNN Turk.

Turcia a fost lovită încă de anul trecut de mai multe atentate sinucigaşe, atribuite rebelilor kurzi şi grupării jihadiste Statul islamic.

Abdullah Agar, un expert pe probleme de securitate şi terorism, întrebat de CNN-Türk, a privilegiat pista unui atentat jihadist.

"Seamănă mult cu metodele lor", a spus el, referindu-se la atacurile care au avut loc la aeroportul şi metroul din Bruxelles.

Surse din anturajul prezidenţial au informat Reuters că preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, premierul Binali Yildirim, şeful de stat-major al forţelor armate au o întrevedere la această oră la Ankara.

×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close