Antena 3 CNN Actualitate Povestea incredibilă a românului care a făcut turul Europei cu 30 de lei!

Povestea incredibilă a românului care a făcut turul Europei cu 30 de lei!

Povestea incredibilă a românului care a făcut turul Europei cu 30 de lei!
Sursa foto: sursa foto: Evz.ro
18 Oct 2018   •   18:32

Un român a făcut turul Europei cu 30 de lei!

Marius Puşcaş a dezvăluit cum i-a venit această idee. "Într-o seară ne-am strâns la poker câţiva prieteni. Ideea tuturor era că nu faci nimic fără bani şi că toată lumea e rea. Eram toţi într-un fel de depresie colectivă. Bani puţini, ştii cum e...", şi-a început bucureşteanul istorisirea pentru evz.ro.

El a vrut să demonstreze că se poate vedea Europa şi fără bani. "Voiam să merg până la Ibiza. A fost primul lucru care mi-a trecut prin cap. Insulă, muzică frumoasă, femei.... Ce mai!", a spus tânărul.

Un prieten al lui, Ştefan, l-a dus cu maşina până pe Centura Capitalei, pe şoseaua Progresului. “Primul lucru pe care am vrut să-l fac a fost să plec pe jos pe Centură până la Militari. Acolo am intrat într-un Carrefour să-mi iau nişte apă. Aveam 30 de lei la mine...”, a mărturisit Marius Puşcaş.

A părăsit România fără niciun ban pentru că cei 30 de lei i-a cheltuit pe un pachet de ţigări şi o hartă a României care avea pe spate harta Europei.

“La Nădlac am trecut graniţa pe jos, în Ungaria. Vameşii nici nu au vrut să se uite la buletinul meu. Am mers pe jos, pe şosea, cam doi kilometri. La un moment dat a oprit un TIR condus de un român, care mergea spre Germania. Au plecat apoi împreună la drum, iar după două ore şoferul a tras pe dreapta să doarmă, i-a dat bucureşteanului o doză de bere şi i-a urat succes.

După ce a schimbat mai multe trenuri fiindcă circula fără bilet, nici nu a realizat că a ajuns în Germania. Când a trecut graniţa a fost oprit de poliţiştii din Passau, care i-au controlat ghiozdanul să vadă dacă nu are substanţe interzise.

Când a ajuns în Italia, a avut parte de o întâmplare neobişnuită: un bărbat, impresionat că nu avea niciun ban, i-a dat 100 de euro. “Am reuşit să mă urc într-o dubă, cu un italian, care mi-a zis că face raze X, era ortoped. Am trecut Alpii şi m-a lăsat în Italia pe lângă San Remo, într-o benzinărie.

A reuşit să ajungă şi în Spania, dar pentru Ibiza îi trebuiau bani de feribot. Trebuia să facă 165 de euro, însă a reuşit cu greu să strângă numai 50. Aceşti bani s-au terminat repede fiindcă a ajuns la bar.

După ce a dormit câteva nopţi în Biserica ortodoxă din Barcelona, preotul dându-i seara câte 5-10 euro, Marius s-a întors în cele din urmă acasă.

Toată aventura a durat 10 zile. S-a întors cu un autocar, iar biletul acestuia i l-a plătit tot părintele.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close