Antena 3 CNN Actualitate Premierul Mihai Tudose: Sunt mulți care doresc ca acest Guvern să nu-și realizeze țintele. Lumea a început să vadă că nu mințim

Premierul Mihai Tudose: Sunt mulți care doresc ca acest Guvern să nu-și realizeze țintele. Lumea a început să vadă că nu mințim

Premierul Mihai Tudose: Sunt mulți care doresc ca acest Guvern să nu-și realizeze țintele. Lumea a început să vadă că nu mințim
de S.T.    |    23 Noi 2017   •   21:33

Premierul Mihai Tudose a declarat joi seară, la Antena 3, că sunt mulți care doresc ca acest Guvern să nu-și realizeze țintele.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR, intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, este în opinia premierului o manifestare ilogică.

Moțiunea a fost respinsă de plenul reunit al Parlamentului cu 159 de voturi „pentru”, trei voturi „împotrivă” şi 23 de abţineri. Moţiunea de cenzură se adoptă cu minimum 233 de voturi „pentru”.

„Lumea a început să vadă că nu mințim, a început să simtă creșterea economică, a început să vadă că lucrurile sunt într-o direcție bună”, a spus premierul la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

Ce spune premierul despre modificarea Codului Fiscal

„Aveam de ales între varianta rapidă și 2019. Am ales varianta rapidă”, a spus Tudose.

„S-a spus că vor scădea salariile, apoi nu scad, dar nu mai cresc(...).Oameni care nu au făcut un minim efort că poate crește netul cu 10-15 lei, în schimb îi crește contribuția la pensii, vor avea o pensie cu 15-20% mai mare. Credeți că asta nu contează?”, a adăugat el.

Mihai Tudose, despre contribuțiile sociale

„Acum sunt trei. Înainte, neplata de către angajator a contribuțiilor era faptă penală. Niște băieți deștepți plăteau o parte. Au venit controale, i-au prins și unii au contestat această măsură. Trecând toate contribuțiile în numele și pentru angajați nu mai poate spune că partea lui nu și-a plătit-o”.

Potrivit premierului, transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat nu este ceva împotriva oamenilor, ci pentru ei.

„În secorul IT sunt niște probleme. Le reglăm de la 1. Ei sunt pe trei categorii, cei care lucreaza la stat și cei din privat, pe două categorii”, a spus Mihai Tudose.

Premierul a asigurat că nimeni nu va avea salariul scăzut după trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Mihai Tudose: Am ajuns să ne fie rușine de creșterea economică

„Am ajuns să ne fie rușine că avem o creștere economica foarte mare. Era mai bine dacă nu aveam? Dacă anul acesta ne închidem pe o creștere economică în jur de 6, sper că la anul să fie mai mare(... )Această creștere se datorează unor măsuri pe care le-am luat în acest an și care pun bazele unei dezvoltări sustenabile și la anul”.

De ce a crescut EURO? Iată explicația premierului:

„Am o parte din explicație, pentru cealalta vă recomand să vorbiți cu BNR care ar trebui să fie mai atentă. BNR poate și trebuie să intervină, nu a făcut-o”, a explicat premierul.

Mihai Tudose, anunț important pentru pensionari

Punctul de pensie crește cu 10% de la anul. Legea pensiilor este în lucru”, a spus premierul Mihai Tudose, joi, la Antena 3.

„Se fac simulări la nivelul ministerului Muncii, cât de repede putem să o facem și în ce tranșe putem să o facem, ca atunci când o punem în dezbatere publică să avem răspunsul la toate întrebările. E o lege foarte grea, poate cea mai grea”, a adăugat el.

Potrivit premierului, pensia nu e o pomană de la stat.

Premierul Mihai Tudose, reacție la proteste: Unele sunt justificate, normale și corecte. Altele sunt provocate

Premierul Mihai Tudose a avut, joi, la Antena 3, o reacție dură la protestele de stradă.

„Unele dintre manifestări sunt justificate, normale și corecte. Altele sunt provocate. Cea de azi nu a fost una spontană, oamenii au fost aduși cu autocarele”, a spus premierul.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei mihai tudose Mihai Gâdea
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close