Antena 3 CNN Actualitate Președintele german, Joachim Gauck, laudă DNA: E un capitol la care noi vă urmărim cu mare atenție evoluțiile

Președintele german, Joachim Gauck, laudă DNA: E un capitol la care noi vă urmărim cu mare atenție evoluțiile

Președintele german, Joachim Gauck, laudă DNA: E un capitol la care noi vă urmărim cu mare atenție evoluțiile
Sursa foto: Foto: /www.presidency.ro
de M.Z.    |    20 Iun 2016   •   14:58

Președintele german Joachim Gauck, venit luni în vizită în România, la invitația omologului său, a lăudat activitatea DNA și lupta pe care o duce România împotriva corupției.

”E un capitol la care noi vă urmărim cu mare atenție evoluțiile. Cu mare plăcere constat că sprijiniți aceste reforme, că o face guvernul României și că, mai ales în ce privește combaterea corupției de către justiție, aveți realizări importante.

Aș dori să subliniez în mod deosebit activitatea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), de la care pornește un semnal îndreptat nu doar către economie, mediul de afaceri, dar și către politic. Este unul dintre pilonii pincipali ai procesului de reformă”, a declarat, luni, președintele german Joachim Gauck, la Palatul Cotroceni, după ce a avut o întrevedere cu omologul său român.

În ce privește relațiile economice, Gauck a menționat că Germania este partenerul numărul unu al României, astfel că 8.000 de companii cu capital nemțesc activează în prezent la noi în țară.

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, a fost primit, luni, la Palatul Cotroceni, la invitaţia omologului său român, Klaus Iohannis, cu privire la intensificarea relaţiilor de tip strategic şi consolidarea schimburilor economice.

×
Subiecte în articol: DNA Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close