Antena 3 CNN Actualitate Presupuși militanți ai Statului Islamic au atacat mai multe instalații petroliere din Libia

Presupuși militanți ai Statului Islamic au atacat mai multe instalații petroliere din Libia

Presupuși militanți ai Statului Islamic au atacat mai multe instalații petroliere din Libia
Sursa foto: Foto:pixabay.com
21 Ian 2016   •   13:45

Presupuși militanți ai Statului Islamic (SI) au atacat joi instalații petroliere situate în apropiere de terminalul de la Ras Lanuf din Libia, în timp ce gruparea jihadistă a amenințat că-și va spori atacurile, relatează agenția Reuters.

Potrivit unor oficiali, cel puțin două tancuri de stocare ale companiei Harouge Oil Operations au fost incendiate în apropiere de Ras Lanuf, unde militanții au întreprins atacuri la începutul acestei luni.

Într-o înregistrare video difuzată pe canalul oficial al SI de pe platforma Telegram, combatantul jihadist Abu Abdelrahman al-Liby a declarat: ''Astăzi, Sidra și Ras Lanuf, mâine Brega și apoi Tobruk, Es Serir, Jallo și al-Kufra''.

Un reprezentant din domeniul energiei, Mohamed al-Manfi, a afirmat că a fost atacată o conductă ce face legătura între câmpul petrolifer Amal și terminalul din Sidra. Între militanți și membri ai Petroleum Facilities Guards au izbucnit confruntări, care, în cele din urmă, au încetat și militanții s-au retras.

Reuters precizează că nu a putut fi contactat imediat, pentru comentarii, un purtător de cuvânt al companiei de stat National Oil Corporation, cu sediul la Tripoli.

Libia a devenit profund divizată, după înlăturarea lui Moammar Gaddafi de la putere în 2011, între facțiuni politice și armate ce-și dispută puterea și bogăția petrolieră a țării.

Militanți ai Statului Islamic au câștigat teren pe fondul unui vid de securitate, stabilindu-și un fief în orașul Sirt, care se află la circa 200 km vest de Ras Lanuf și Sidra.



×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close