Antena 3 CNN Actualitate Protest al Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare

Protest al Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare

Protest al Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare
13 Aug 2015   •   10:04

Circa 250 de membri ai Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare /SNLP/ participă joi, de la ora 9,00, la un miting de protest în fața sediului Ministerului Justiției, cerând deblocarea de urgență a posturilor vacante și achitarea la zi a drepturilor salariale cuvenite personalului, scrie Agerpres.

Protestatarii fluieră din vuvuzele, scandează lozinci precum "Jos, jos, ministrul mincinos!", "Ieși afară, javră ordinară!" și agită pancarte pe care se poate citi: "Muncim pe datorie", "Și pe Cod portocaliu, tot în stradă o să fim" sau "Cereți performanțe, iar voi ne dați restanțe".

"Am ieșit în stradă pentru a-i solicita ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, deblocarea de urgență a 1.000 de posturi vacante, deoarece la ora actuală numărul de posturi prevăzute pentru sistemul penitenciar este mult sub limita prevederilor legale. În prezent, sunt prevăzute 15.500 de posturi, dintre care 3.000 sunt vacante în mod constant în ultimii opt ani. De asemenea, dorim achitarea la zi a drepturilor cuvenite personalului. Este vorba de drepturile hotărâte de Guvernul și Parlamentul României în anul 2014 pentru personalul din structura de apărare națională, care nu au fost până acum achitate", a spus președintele SNLP, Ștefan Teoroc.

Acesta a precizat că va merge să depună, pe parcursul protestului, o listă cu principalele revendicări la registratura Ministerului Justiției.

Conform calendarului de proteste, acțiunea revendicativă este prevăzută să se încheie la ora 11,00.

În plus, toți salariații din penitenciare poartă, începând de joi, banderole negre, în semn de susținere a acțiunilor declanșate de SNLP.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close