Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre, dat în urmărire internaţională

Radu Mazăre, dat în urmărire internaţională

Radu Mazăre, dat în urmărire internaţională
11 Ian 2018   •   17:34

Fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, după ce mandatul emis miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a ajuns la Inspectoratul General al Poliţiei Române.

ÎCCJ a admis miercuri cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar şi a plecat în Madagascar.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa a dispus măsurile necesare pentru punerea în executare a mandatului de arestare preventivă emis miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe numele fostului primar Radu Mazăre.

"La data de 10 ianuarie, în jurul orei 16,00, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-a primit sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la emiterea mandatului de arestare preventivă în lipsă pe numele inculpatului Radu Ştefan Mazăre. Imediat, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au fost dispuse acele măsuri pentru punerea în executare a respectivului mandat", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, Marius Niculescu.

Potrivit poliţiştilor, măsurile constau, în primul rând, în verificări la locuinţele fostului primar al Constanţei. Ulterior, se vor face demersuri pentru urmărirea la nivel naţional. După această etapă, urmează să se sesizeze organul judiciar competent pentru emiterea cererii de urmărire internaţională.

ÎCCJ a admis miercuri cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar şi a plecat în Madagascar.

Înalta Curte a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de avocaţii lui Mazăre.

DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, în cadrul unui proces în care fostul edil este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, în care mai sunt inculpaţi fostul deputat Eduard Martin şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky.

Pe 30 decembrie 2017, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, fostul edil informându-l pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Radu Mazare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close