Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc cere iertarea femeilor care au făcut avort. "Este o dramă existenţială şi morală"

Papa Francisc cere iertarea femeilor care au făcut avort. "Este o dramă existenţială şi morală"

Papa Francisc cere iertarea femeilor care au făcut avort. "Este o dramă existenţială şi morală"
de S.T.    |    01 Sep 2015   •   17:15

Papa Francisc a solicitat marți tuturor preoților catolici ca în timpul "jubileului milostivirii", care va începe în luna decembrie, să ierte persoanele catolice care au avortat sau au provocat avorturi, condiția fiind ca acestea să se căiască, relatează AFP.

Într-un mesaj adresat organizatorului acestui "An Sfânt" (sau jubileu), prelatul italian Rino Fischella, Jorge Bergoglio a prezentat câteva din prevederile datorită cărora un număr cât mai mare de persoane, îndeosebi bolnavi sau deținuți ce nu pot merge la biserică să se căiască, să poată beneficia de iertarea greşelilor.

Însă cea mai importantă prevedere vizează avortul. Papa anunță că a decis să acorde tuturor preoților catolici, în Anul jubiliar, posibilitatea de a ierta de păcatul avortului pe toți aceia care l-au provocat și care, căindu-se, cer iertare. "Iertarea lui Dumnezeu acordată oricărui se căiește nu poate fi negată", a adăugat suveranul pontif, referindu-se și la femeile care au avortat, cu atât mai mult dacă acestea mărturisesc.

Papa Francisc se arată în scrisoare sensibil față de femeile care au avortat: "Drama avortului este trăită de unii cu conștiință superficială, ei nedându-și seama de răul foarte grav pe care un astfel de act îl implică. În schimb, mulți alții, deși consideră momentul ca un eșec, apreciază că nu au avut alte căi de parcurs. Mă gândesc la toate femeile care au recurs la avort", a mai spus papa.

"Cunosc bine condiționările care le-au făcut să ia această decizie. Știu că este o dramă existențială și morală. Am întâlnit multe femei care purtau în suflet cicatricea acestei alegeri dificile și dureroase", a adăugat Jorge Bergoglio.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc avort drama
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close