Antena 3 CNN Actualitate Mare grijă! Risc crescut de avalanșă în masivele Bucegi și Făgăraș

Mare grijă! Risc crescut de avalanșă în masivele Bucegi și Făgăraș

Mare grijă! Risc crescut de avalanșă în masivele Bucegi și Făgăraș
Sursa foto: Foto: freeimages.com/dulau dan
de S.T.    |    15 Ian 2016   •   21:52

Riscul de producere de avalanșe a crescut, vineri, la gradul trei "însemnat", la peste 1.800 de metri altitudine, în masivele Bucegi și Făgăraș (versanul nordic), a anunțat Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, potrivit agerpres.ro.

Meteorologii atrag atenția că sunt posibile "declanșări de avalanșe medii sau mari, pe pantele suficient de înclinate", la peste 1.800 de metri, în munții Bucegi și Făgăraș.

"În intervalul următor se va depune strat nou de zăpada proaspătă, care împreună cu cea ușoară existentă în prezent la suprafață, poate aluneca cu ușurință peste stratul vechi compactat. Astfel, declanșarea avalanșelor va fi posibilă chiar și în condițiile unei slabe supraîncărcări. Pe pantele suficient de înclinate sunt posibile și declanșări spontane de avalanșe medii sau chiar mari. De asemenea, zonele adăpostite, unde sunt prezente acumulări mai importante de zăpadă, reprezintă zone de risc; aici zăpada de la suprafață este ușor stabilizată, astfel încât la suprasarcini, aceasta se poate fisura și aluneca peste stratul mai vechi, ducând la declanșarea avalanșelor", se arată în Buletinul nivometeorologic remis vineri, Agerpres.

Riscul însemnat de avalanșă se menține până sâmbătă seara, la ora 20,00.

Cel mai mare strat de zăpadă din zonele cu risc de avalanșă din masivele Bucegi și Făgăraș se înregistrează la Vârful Omu (1,2 metri) și la Bâlea Lac (82 centimetri).

×
Subiecte în articol: avalansa Bucegi Fagaras
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close