Antena 3 CNN Actualitate România, vizată de noi acuzații grave ale Rusiei din cauza sistemului antirachetă de la Marea Neagră

România, vizată de noi acuzații grave ale Rusiei din cauza sistemului antirachetă de la Marea Neagră

România, vizată de noi acuzații grave ale Rusiei din cauza sistemului antirachetă de la Marea Neagră
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
28 Mar 2017   •   12:20

Ministerul Apărării al Rusiei a transmis marţi că implementarea la nivel global a sistemului antirachetă al SUA constituie o ameninţare la adresa securităţii mondiale, care, în opinia sa, a fost conceput pentru a descuraja Rusia şi China şi provoacă o nouă cursă a înarmării, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Implementarea sistemului antirachetă american la nivel global distruge sistemul de securitate internaţională: SUA vor să obţină un avantaj prin descurajarea Rusiei şi Chinei, a declarat generalul Viktor Poznihir, de la Statului Major al armatei ruse, la o conferinţă dedicată dezarmării ce are loc la Geneva, potrivit RIA Novosti.

Activarea elementelor antirachetă în Alaska, România şi Polonia măreşte capacitatea acestora de a intercepta rachete ruseşti, a mai spus generalul rus citat de RIA Novosti, potrivit publicaţiei Vzgliad.

Totodată, Statul Major al armatei ruse a avertizat că patrulele americane în Marea Neagră reprezintă o ameninţare potenţială la adresa securităţii Federaţiei Ruse, deoarece nu este clar ce fel de rachete au acestea la bord.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin România SUA
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close