Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliștii din Sănătate încep protestele: “Am aici o bancnotă de un leu. Atât primește un medic chirurg pe o oră de operație”

Sindicaliștii din Sănătate încep protestele: “Am aici o bancnotă de un leu. Atât primește un medic chirurg pe o oră de operație”

Sindicaliștii din Sănătate încep protestele: “Am aici o bancnotă de un leu. Atât primește un medic chirurg pe o oră de operație”
10 Oct 2016   •   09:49

Sindicaliştii din Sănătate încep de astăzi protestele. Federația Sindicală Hipocrat anunţă că medicii si asistenţii vor purta banderole albastre timp de cinci zile, în semn de protest.

Apoi, în următoarea săptămână, vor picheta şi vor întrerupe temporar activitatea, urmând ca pe 31 octombrie să declanşeze greva generală.

Demersul sindicatelor din sănătate nu se va opri decât după soluţionarea revendicărilor, anunţă reprezentaţii federaţiei.

Sindicaliștii din Sănătate cer autorităților să-i motiveze pe medicii care acoperă lipsa de personal, dar şi crearea unui cadru legal pentru admiterea în învățământul superior a asistenților medicali cu studii medii și vechime în specialitate.

Aceștia mai cer si salarii corespunzătoare pentru personalul TESA și pentru funcționarii publici din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică.

Doctorul Marian Stamate, unul dintre sindicaliști, a explicat, în emisiunea Previziuni, realizată de Nadina Câmpean și Adrian Măniuțiu, luni dimineață, care sunt problemele cu care se confruntă personalul medical și ce se poate face, din punctul său de vedere.

“Apropo de finanțare, uitați o bancnotă de un leu. Atât primește un medic chirurg pe o oră de operație. Atât am primit eu săptămâna trecută, șase lei pentru șase ore de operații, operație oncologică. Și aici vorbim despre un medic primar. Un medic rezident nu primește nici măcar 50 de bani, să mănânce un ou. Deci asta asigură statul român și atunci, fără finanțare, pleacă sau cei care rămân, mor.”

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close