Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Acestea sunt cele mai mari riscuri atunci când te expui la temperaturi ridicate

Acestea sunt cele mai mari riscuri atunci când te expui la temperaturi ridicate

Acestea sunt cele mai mari riscuri atunci când te expui la temperaturi ridicate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Iul 2018   •   23:49

Vara, temperatura extremă îți poate provoca mari probleme de sănătate, fie că vorbim despre căldura de afară, fie despre temperaturile ridicate care se regăsesc în locuințe. Există mai multe riscuri atunci când te expui la temperaturi ridicate.

Edem cerebral - Expunerea continuă la soarele arzător de afară fără niciun fel de protecție poate provoca edemul cerebral.

Pielea opărită - Poate fi extrem de deranjantă și ușor dureroasă. Aceasta este cauzată de blocarea glandelor sudoripare și acumularea de apă sub peretele subțire al pielii.

Extenuarea - Pentru că organismul tău pierde multă apă și sare, poți resimți o stare acută de slăbiciune, perioade de amețeli, sete, greață, dureri de cap, stări de vomă, palpitați și chiar o ușoară amorțeală a mâinilor și picioarelor.

Leșinul - Există două tipuri de stări severe de leșin. Prima, în care persoana în cauză nu transpiră deloc, întâlnită mai des la copii, iar a doua în care există transpirație din abundență, regăsită în cazul celor cu o activitate fizică intensă, potrivit libertateapentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: temperaturi ridicate riscuri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close