Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Gratis și nu prea! Bolnavii plătesc în clinici private investigaţii medicale decontate de CNAS

Gratis și nu prea! Bolnavii plătesc în clinici private investigaţii medicale decontate de CNAS

Gratis și nu prea! Bolnavii plătesc în clinici private investigaţii medicale decontate de CNAS
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Iun 2016   •   20:45

Pacienţii care au asigurări medicale la stat şi trimitere de la medicul de familie ar trebui să beneficieze gratis de analize medicale şi anumite investigaţii, chiar şi la clinicile private. Condiţia este ca acestea să aibă contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Contractul cadru pentru servicii medicale este clar. În realitate, situatia este de-a dreptul confuză. Pacienţii se văd obligaţi să plătească suplimentar până la 400 de lei pentru servicii decontate oricum de CNAS, scrie stiri.tvr.ro.

Iată ce răspuns primeşte un asigurat care are trimitere de la medicul de familie pentru o colonoscopie la clinicile private care au contract cu Casa de Asigurări:  "Cu bilet de trimitere de tip internare costul este de 200 de lei şi se achită doar internarea".

În urma solicitării TVR, reprezentanţii clinicii au recunoscut că, de fapt, analizele pe care le oferă în pachet sunt gratuite.

 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close