Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Dezvăluirile lui Cristian Sima care aruncă în aer scena politică - document oficial

Sinteza Zilei: Dezvăluirile lui Cristian Sima care aruncă în aer scena politică - document oficial

Sinteza Zilei: Dezvăluirile lui Cristian Sima care aruncă în aer scena politică - document oficial
26 Apr 2016   •   22:09

Mihai Gâdea a prezentat, la Sinteza Zilei, documentul care conține declarațiile date de Cristian Sima, cunoscut drept "brokerul fugar", când a fost audiat de o comisie rogatorie cerută în Elveţia de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Declarațiile lui Sima în fața magistraților români și elvețieni scot la iveală nume importante din spațiul public.

În documentul semnat de procurorul Raffaella Rigamonti se arată că unul dintre denunțători în acest caz a afirmat că ”domnul Sima s-ar fi întâlnit deseori cu ex ministrul Justiției, Predoiu, inclusiv în prezența consilierului prezidențial Iulian Fota, între 2009 și 2014, precum și pe alți reprezentanți ai serviciilor de informare români”.

”Din 1997 și până în 2012, ca președinte al WBS Holding sau ca președinte al WBS România, până în 2011, i-am întâlnit pe toți conducătorii și liderii politici ai României. L-am cunoscut personal pe Președinte, pe toți consilierii lui, toți Președinții ai Consiliului de Miniștri și o mare parte dintre miniștri. Cu siguranță că pe domnul Predoiu nu l-am frecventat mai mult. A fost el cel care mi l-a prezentat pe domnul Dăianu și de mai multe ori am fost toți trei, Predoiu cu mine și cu Dăianu. Domnul Predoiu și domnul Dăianu m-au adus, în 2012, în sediul central serviciului român de informații, unde i-am cunoscut atât pe nr. 1 George maior, cât și pe nr.2, Florian Coldea, și mi s-a părut că atât domnul Dăianu cât și domnul Predoiu erau ofițeri ai Serviciului Român de Informații”, a spus Cristian Sima în fața comisiei rogatorii.

Cătălin Predoiu, la petreceri cu "brokerul fugar" Cristian Sima

Brokerul Cristian Sima a fost înştiinţat, în cadrul unei comisii rogatorii, cerută în Elveţia de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, că este urmărit penal şi că poate da o declaraţie în calitatea de suspect.

Cristian Sima, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Bursei de la Sibiu - Sibex, a fugit din țară în 2012 cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el. Ulterior, el a declarat că a pierdut acești bani.

Printre clienţii păgubiţi de Sima se regăseşte şi fostul ministrul al Finanţelor Daniel Dăianu, alături de alte VIP-uri.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Cristian Sima
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close