Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Elena Udrea duce din nou degetul la nas. De ce?

Sinteza Zilei: Elena Udrea duce din nou degetul la nas. De ce?

Sinteza Zilei: Elena Udrea duce din nou degetul la nas. De ce?
04 Oct 2015   •   22:49

Elena Udrea a repetat celebrul gest de a-şi atinge deliberat nasul cu degetul. Întrebată dacă doreşte să-i transmită un mesaj Alinei Bica, fostul ministru al Turismului şi-a dus degetul la nas şi a declarat că nu vrea să-i transmită mesaje prietenei ei prin intermediul televizorului. 

 
Subiectul a fost discutat în ediţia de duminică a emisiunii Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea. 
 
Preşedintele Grupului pentru Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a explicat că, în continuare, instituţiile statului nu par foarte active când vine vorba de anumite persoane în România.
 
"E îngrijorător că se întâmplă lucrurile aceste fără ca nimeni să ia atitudine. Eu nu ştiu ce transmite Udrea cu gestul respectiv, dar e clar că transmite un mesaj şi acum cred că doamna Udrea ar trebui să fie anchetată serios pentru tot ceea ce a făcut ea în perioada cât a guvernat România, fiind mâna dreapta a lui Traian Băsescu. Şi poate atunci va avea alte probleme decât să facă gesturi de genul acesta. Problema e că rămânem la faza de comentarii la televizor. Văd că apar tot felul de rapoarte şi prezentul instituţiilor statului nu este foarte activ. Ele fac mai multe analize. Teoria e bună, practica ne omoară. Pe Udrea au luat-o pe nişte chestiuni aşa şi aşa. Una notorie, Gala Bute şi în chestiunea aia oarecum colaterală, unde Udrea e prinsă ca fiind beneficiar a unei părţi din mita de la Microsoft. E cam puţin, zic."
 
Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European şi fost ministru al Apărării, a explicat că lucrurile sunt foarte ciudate când vine vorba de Elena Udrea.

 
"Să le luăm pe rând. Prima chestiune care mi se pare destul de ciudată - am făcut legătură între acest gest al doamnei Udrea şi avocata doamnei Bica, care spune că aceasta este într-o stare de cădere psihică şi că în aceste condiţii, deci, e foarte greu de controlat comportamentul ei. ACest mesaj, în acest sens, are logică. Legătura dintre declaraţia avocatei şi gestul doamnei Udrea se poate face (...). Nu pot să spun că m-aş aştepta la o acţiune coordonată. S-ar putea ca din aceste "bits and pieces" să apară ceva care apoi să fie foarte greu de controlat. Şi atunci nu va mai putea fi oprită acţiunea. Sunt foarte mulţi oameni implicaţi în aceste acţiuni. Discutam într-o emisiune că erau aleşi exact aceşti oameni şantajabili din sistem. Eu bănuiesc că aşa ceva s-ar putea întâmpla, mai degrabă, decât o acţiune concertată. Organele statului ignoră anumite informaţii. Sau par să ignore anumite informaţii."
 

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close