Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Exclusivitate națională: documentul clasării dosarului premierului Dăncilă

Sinteza zilei. Exclusivitate națională: documentul clasării dosarului premierului Dăncilă

Sinteza zilei. Exclusivitate națională: documentul clasării dosarului premierului Dăncilă
03 Oct 2018   •   21:37

MIhai Gâdea a prezentat, miercuri, la "Sinteza Zilei", documentul de clasare a dosarului în care Viorica Dăncilă era acuzată de înaltă trădare.

DIICOT a decis clasarea dosarului deschis ca urmare a plângerii penale depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă pentru înaltă trădare.

În ordonanța de clasare, procurorii arată că au cerut informații de la serviciile secrete, dar nu există niciun element care să arate că Viorica Dăncilă ar fi încălcat legea.

Pe 17 mai, preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţa că a depus, în "calitate de cetăţean al României", o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Ulterior, Parchetul a trimis sesizarea la DIICOT.

Orban preciza că faptele de care o acuza pe Viorica Dăncilă erau legate de "pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice" şi tot ce s-a întâmplat după adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea îl viza şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru divulgarea de informaţii secrete de stat, spunea, atunci, Orban.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close