Antena 3 CNN Actualitate Social Clanul Cârpaci sfidează autorităţile. Ce avere imobiliară are

Clanul Cârpaci sfidează autorităţile. Ce avere imobiliară are

Clanul Cârpaci sfidează autorităţile. Ce avere imobiliară are
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    01 Aug 2015   •   20:42

Proprietari a 144 de clădiri istorice, cu averi greu e estimat şi zeci de dosare penale, clanului Cârpaci din Timişoara sfidează în continuare autorităţile. Asta în timp ce Primăria Timişoarei încearcă să afle cum e posibil ca atâtea clădiri să ajungă în proprietatea unui clan ţigănesc.

 
În urma unei anchete a Primăriei Timişoara, s-a descoprit că familia Cârpaci, cunoscută după ce a evacuat mai multe spitale, deţine 144 de case istorice. Toate au fost dobândite după 1989, în condiţii suspecte. Clădirile au fost cumpărate cu titluri litigioase.

Familia Cârpaci afla ce procese are primăria şi cine cere retrocedarea clădirilor. Lua apoi legătura cu proprietarii şi, în schimbul unor sume de bani, le cerea dreptul de a prelua procesele. La câştigarea procesului, le oferea proprietarilor o parte din contravaloarea clădirii. Aşa au fost obţinute cele 144 de case istorice în valoare de zeci de milioane de euro.

Numele membrilor familiei figurează pe zeci de dosare penale după ce aceştia i-au forţat pe proprietarii de drept, prin scandaluri, jigniri şi sabotări, să plece din imobil. Clanul a intrat şi în posesia unei aripi a Spitalului de Copii din Timişoara. 
 
La începutul acestui an, instanţa a stabilit că un membru al familiei Cârpaci trebuie să primească peste 200.000 de euro de la autorităţi, reprezentând chiria pentru un imobil câştigat prin proces, unde a funcţionat o secţie a Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu" până în noiembrie 2013 când a fost evacuat.

Expansiunea imobiliară a clanului a început din centrul Timişoarei, de la kilometrul zero. Rând pe rând, casele istorice au fost cumpărate. De exemplu, fostul sediul al Securităţii este acum sediul Uniunii Naţionale a Comunităţilor de Romi. Nimeni nu ştie cu ce bani au fost cumpărate clădirile sau dacă tranzacţiile au fost legale. 
 
Parchetul cercetează acum mai mulţi membri ai clanului. O fostă judecătoare, devenită acum avocat, susţine că sunt magistraţi care au primit sume bune pentru că au dat câştig de cauză în dosarele de retrocedare în care erau implicaţi membrii clanului Cârpaci din Timişoara.
 
Nu sunt singurele infracţiuni pe care membrii clanului le comit în Timişoara. Anul trecut, de exemplu, unul dintre romi a fost surprins de poliţiştii rutieri din Timişoara, în trafic, circulând la volanul unui bolid de lux care avea numere de înmatriculare false, din Germania. Motivul pentru care a scos maşina pe şosea şi a riscat să fie prins a fost că trebuia să participe la o nuntă la care să îşi etaleze noua achiziţie. 
 
 
Averea imobiliară a clanului Cârpaci
 
Top 3 proprietari: 
1. Vladimir Cârpaci: 19 clădiri de locuit, 17 terenuri intravilane, un garaj şi 14 parcări
2. Nonu Cârpaci: 6 clădiri de locuit, 6 terenuri intravilane şi 5 subsoluri sau anexe
3. Covaci şi Mandiţa Cârpaci: 8 terenuri, 7 apartamente 
Total: 144 de proprietăţi în Timişoara

Informaţiile au fost prezentate sâmbătă, la o Ediţie Specială, de la Antena 3.

Citiţi şi Nuntă spectaculoasă în cea mai bogată familie de romi. Liderul romilor: Darul, mai mare ca la nunta lui EBa
 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close