Antena 3 CNN Actualitate Social Produs în țara ta. Ulei românesc presat la rece, apreciat internaţional

Produs în țara ta. Ulei românesc presat la rece, apreciat internaţional

Produs în țara ta. Ulei românesc presat la rece, apreciat internaţional
04 Dec 2015   •   13:42

Un produs românesc a câştigat apreciere internaţională. Uleiul presat la rece Luna Solai este o afacere a unei familii din satul Luna, din Cluj.

 
Într-o mică manufactură din gospodăria familiei se fac anual 24.000 de litri de ulei. Uleiul a primit mai multe stele Superior Taste Award şi care este şi Furnizor al Casei Regale. 
 
Povestea uleiului presat la rece, Luna Solai, a început într-un mic sat din Ardeal, numit chiar Luna. Se întâmpla în 1998, când soții Tulai ieșeau la pensie. 
 
În 2011, mica manufactură din gospodăria familiei a fost preluată de una din fiice. A fost momentul în care uleiul făcut în satul Luna, apreciat deja de multi consumatori, a primit o identitate.
 
Uleiul preset la rece a fost premiat internaţional, iar anul trecut a primit şi titulatura de Furnizor al Casei Regale.
 
Astazi, în manufactura Luna Solai lucrează trei membri ai familiei Tulai şi încă doi angajaţi. Cu cele patru prese reuşesc să producă 24.000 de litri de ulei pe an, cu o cifră de afaceri de 70.000 de euro. 
 
Produsul a intrat pe piaţă şi se vinde în magazinele de specialitate, dar şi într-un lanţ de magazine din Capitală.

Campania "Produs în ţara ta" demarată de Antena 3, Observator şi Geometry Global are sprjinul patronatelor din industria alimentară, din industria vinului, sindicatelor, camerelor de comerţ, dar şi susţinerea unui parlamentar. 
 
Inițiativă realizată cu sprijinul tehnic al GS1 Romania, unic administrator al standardelor internaționale pentru coduri de bare pe teritoriul României.

 

×
Subiecte în articol: PRODUS ÎN ŢARA TA ulei
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close