Antena 3 CNN Actualitate Surse: Salariile tuturor bugetarilor cresc de anul acesta

Surse: Salariile tuturor bugetarilor cresc de anul acesta

Surse: Salariile tuturor bugetarilor cresc de anul acesta
04 Oct 2015   •   13:22

Salariile tuturor bugetarilor ar putea creşte cu 25% de anul acesta. Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul ia în calcul aplicarea legii salarizarii unitare mai devreme, din decembrie 2015. 

 
Şi asta pentru că în 2016 este an electoral, iar noua lege a bugetului spune că nu se pot face modificări cu şase luni înainte de alegeri, primele alegeri, cele locale fiind în iunie. 
 
O decizie finala va fi luată însă săptămâna viitoare. 
 
Reporterul Antena 3, Diana Lazăr, a explicat că varianta de creştere cu 25% a salariilor este cea mai optimistă, dar nu este singura luată în calcul: 

 
"Aceasta este cea mai optimistă variantă, care a răms în urma negocierilor dintre guvern şi sindicatele din domeniul bugetar. Vorbim de varianta în care, de la 1 decembrie toţi bugetarii ar urma să primească o mărire de salariu de 25%, aceasta fiind prima din cele patru trepte în care guvernul intenţionează să mărească salariile bugetarilor. Anul viitor, fiind an electoral, nu se pot face măriri. A doua tranşă de mărire a salariilor ar urma să aibă loc abia în anul 2017. Este cea mai optimistă dintre variante. Reprezentanţii sindicatelor şi-ar dori ca aceasta să devină realitate dar, de aseemnea, vorbim şi de o variantă ma pesimistă, care vine din partea Guvernului. Însă aceasta depinde de o analiză care va fi finalizată săptămâna viitoare. Dacă impactul bugetar va fi unul foarte mare, atunci guvernanţii au o variantă de rezervă, respectiv ca de la 1 decembrie să fie mărite doar salariile profesorilor cu 15%, pentru a ajunge la o cotă de 25%, egală cu cea a medicilor, urmând ca, de la 1 ianuarie, să se mărească pentru tot sectorul bugetar salariile cu 10%. Asta doar în cazul în care legea ar trece prin Parlament în actuala sesiune parlamentară."
 

×
Subiecte în articol: salarii bugetari
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close