Antena 3 CNN Actualitate Trei urşi au fost ucişi de tren în Harghita

Trei urşi au fost ucişi de tren în Harghita

Trei urşi au fost ucişi de tren în Harghita
Sursa foto: foto: Pixabay.com
20 Oct 2018   •   12:10

Trei urşi au fost ucişi de tren sâmbătă dimineaţă, în localitatea Livezi, după ce în urmă cu câteva zile a fost semnată prezenţa unor exemplare asemănătoare în zona bisericii din sat.

Primarul comunei Mihăileni, de care aparţine satul Livezi, Izsák-Székely Lóránt a declarat că a fost anunţat sâmbătă dimineaţa că trei urşi sunt ucişi în zona căii ferate din Livezi, la faţa locului deplasându-se o comisie formată din reprezentanţi ai primăriei, Gărzii de Mediu Harghita, Poliţiei, vânători şi un medic veterinar.

Administratorul public al comunei Mihăileni, Kopasz Csaba, a precizat pentru AGERPRES că este vorba de trei ursuleţi, unul care este posibil să aibă doar un an, iar ceilalţi doi ani.

Primarul Izsák-Székely Lóránt a afirmat că a primit, recent, sesizări din partea localnicilor din Livezi despre prezenţa a trei urşi în zona bisericii din sat şi a exprimat speranţa că este vorba de animalele ucise de tren sâmbătă, pentru că oamenii se tem pentru viaţa lor şi a copiilor.

În acest an, în Harghita, trenul a mai ucis doi pui de urs la Băile Tuşnad, fiind semnalate şi alte două cazuri - în zona Odorhei, respectiv Topliţa - în care un urşii au fost accidentaţi mortal de autoturisme.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close