Antena 3 CNN Actualitate Un sirian din România trage semnalul de alarmă: "Refugiaţii trebuie aleşi foarte atent"

Un sirian din România trage semnalul de alarmă: "Refugiaţii trebuie aleşi foarte atent"

Un sirian din România trage semnalul de alarmă: "Refugiaţii trebuie aleşi foarte atent"
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Sep 2015   •   12:15

Un sirian care trăieste de 35 de ani în România trage un semnal de alarmă în legătura cu refugiaţii pe care urmează să-i primim la noi în ţară: autorităţile ar trebui să facă o selecţie foarte atentă, să verifice om cu om, să nu accepte la grămadă străini care nu pot fi verificaţi. 

 
Abboud Bachar este medic, a făcut facultatea aici, s-a căsătorit cu o româncă şi au împreună 5 copii  - trei dintre ei sunt tot medici, ca şi părinţii lor. Mai au rude în Siria dar niciuna nu vrea să plece. 
 
Oamenii care vor să trăiască în altă ţară, ar trebui să plece pe cale legală, cu viză, spune medicul Bachar. Problema e că, în acest moment, sirienii care vor să plece legal in occident, la rude, de exemplu, sunt împiedicaţi, iar cei care fug peste graniţe "cu valul" sunt primiţi cu braţele deschise.
 
Foarte puţini dintre cei pe care-i vedem luînd cu asalt graniţele Europei sunt cu adevărat oameni necăjiţi, care au nevoie de ajutor, avertizează medicul Aboud Bachar. Deşi trăieşte de 35 de ani în România, îl doare sufletul cînd vede cum a fost distrusă ţara lui natală. 
 
Cea mai mare problemă pe care o are în acest moment România nu este numărul imigranţilor, ci identitatea celor care vor ajunge la noi în ţară. 
 
Medicul Aboud Bachar a făcut facultatea in Romania. Şi-a luat soţia în Siria, apoi s-au stabilit definitiv în România, deţşi ar fi avut posibilitatea să trăiască inclusiv în America. 
 
Multi refugiati au bani de drum, au rucsac mic, usor, cumpara mancare pe drum, au facut un calculu. 
 
Medicul Abboud Bachar povesteşte cu amărăciune cum au devenit brusc interesaţi mai marii Europei de soarta sirienilor după moartea băieţelului adus de valuri, deşi în ultimii ani, au fost ucişi mii de copii în Siria şi nimeni n-a mişcat un deget. 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close