Antena 3 CNN Actualitate Zborul MH370: De ce sunt furioase rudele victimelor, după găsirea unor noi fragmente de epavă

Zborul MH370: De ce sunt furioase rudele victimelor, după găsirea unor noi fragmente de epavă

Zborul MH370: De ce sunt furioase rudele victimelor, după găsirea unor noi fragmente de epavă
06 Aug 2015   •   15:31

Unele familii ale persoanelor de la bordul Boeingului 777 Malaysia Airlines şi-au exprimat speranţa, joi, ca primul element care dovedeşte prăbuşirea MH370 în Oceanul Indian să ajute la soluţionarea acestei enigme a aviaţiei, pe când altele şi-au exprimat furia şi scepticismul, relatează AFP online.

Rudele celor 239 de oameni de la bordul avionului aşteaptă cu nerăbdare, de 17 luni, un element tangibil cu privire la avionul care s-a "volatilizat" la puţin timp după ce a decolat, pe 8 martie 2014, de la Kuala Lumpur către Beijing - zborul MH370.

Anunţul Malaysiei că fragmentul de avion descoperit la sfârşitul lui iulie pe o plajă de pe Insula franceză Réunion provine de la Boeingul 777 al comapniei malaysiene a pus capăt unei "săptămâni copleşitoare", a reacţionat neozeelandeza Sara Weeks, sora pasagerului Paul Weeks.

"Nu am avut nicio veste timpde 17 luni. De aceea, descoperirea a ceva este primul pas înainte pentru localizarea" avionului.
Ultimele evoluţii într-una dintre cele mai mari enigme ale aviaţiei civile i-au reaprins totodată amintiri dureroase cu privire la pierderea fratelui, a spus ea.

"De îndată ce se întâmplă ceva o iei de la capăt, retrăieşti aceleaşi sentimente, iar şi iar. A fost o săptămână copleşitoare, iar acest lucru va mai continua o perioadă", a adăugat ea.

Majoritatea pasagerilor erau chinezi, iar unele dintre familiile lor refuză în continuare să creadă să rudele lor au murit, în pofida declaraţiilor premierului malaysian despre identificarea flaperonului găsit pe Insula Réunion.

"Eu nu cred în aceste ultime informaţii despre avion. Ne mint de la început", a declarat Zhang Yongli, a cărui fiică se afla la bord. "Ştiu că fiica mea se află undeva, dar ei nu vor să ne spună adevărul", a continuat el, agitând steagurile chinez şi comunist.

Bao Lanfang, al cărei nepot se afla, de asemenea, în avion, a acuzat şi ea autorităţile că mint. "Toată lumea ne minte", a declarat ea, după care s-a prăbuşit la pământ şi a început să plângă.

"Aş face orice ca să-l revăd", a adăugat această bunică în vârstă de 63 de ani. "Spuneţi-mi ce trebuie să fac şi voi face", a continuat ea.
De asemenea, Wen Wancheng, al cărui fiu în vârstă de 34 de ani se afla la bordul aeronavei, a pus la îndoială afirmaţiiile autorităţilor de la Kuala Lumpur, preferând prudenţa autorităţilor franceze, care au evocat "dovezi puternice".

"Cum pot să spună că avionul s-a prăbuşit, pe baza unui singur fragment? Poate că este de la alt avion", a declarat el pentru AFP.
Australianul George Burrows, al cărui tată se afla la bordul avionului împreună cu soţia către o vacanţă prin care urmau să-şi sărbătorească pensionarea, a declarat că nu a fost surprins de confirmarea faptului că fragmentul provine de la Boeingul 777.

Însă el vrea alte răspunsuri. "Este o veste şi sperăm să primim mai multe răspunsuri, dar nu este sigur. În orice caz, este mai bine decât nimic", este el de părere.

Citiţi şi: Zborul MH370: Au început să apară noi fragmente de epavă

×
Subiecte în articol: zborul MH370
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close