Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA GALAȚI. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA GALAȚI. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA GALAȚI. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI
05 Iun 2016   •   22:09

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA GALAȚI. Candidatul PSD Ionuț Pucheanu a câștigat alegerile pentru Primăria Galați, potrivit numărătorii paralele a voturilor efectuată de PSD, a declarat luni presei, președintele Organizației Județene PSD Galați, europarlamentarul Dan Nica.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA GALAȚI. După numărarea voturilor din 174 de secții de votare dintre cele 176 din municipiul Galați, Pucheanu a obținut 23.213 voturi, iar principalul contracandidat, Nicușor Ciumacenco (PNL) — 21.828 de voturi.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA GALAȚI. "Deși am fost mereu creditat cu poziția a patra, am reușit să răstorn toate calculele și să câștig aceste alegeri. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în această campanie foarte grea. De acum trebuie să punem în aplicare programul pe care l-am prezentat gălățenilor și cu care am câștigat aceste alegeri", a declarat Pucheanu.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA GALAȚI. Ionuț Pucheanu, 35 ani, de profesie consilier juridic și director al societății locale edilitare Ecosal, a fost cel mai tânăr candidat dintre cei 12 care s-au înscris în cursa pentru Primăria Galați.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA GALAȚI. Președintele executiv al PSD Galați, Costel Fotea, a declarat că PSD a câștigat primăriile în 42 de localități dintre cele 65 ale județului, cu 12 mai multe decât a câștigat USL în 2012, inclusiv în municipiile Galați și Tecuci și în orașele Târgu Bujor și Berești.

ALEGERI LOCALE 2016. REZULTATE FINALE PRIMĂRIA GALAȚI. Dan Nica a anunțat că PSD va deține și funcția de președinte al Consiliului Județului Galați care urmează a fi obținută de Costel Fotea.

 

 

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIToţi cei 12 candidaţi la Primăria Galaţi, aparţinând partidelor şi alianţelor politice, sau independenţi, au răspuns următoarelor întrebări. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI1. Ce vă recomandă pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi? 2. Care este primul proiect pe care îl veţi pune în aplicare în Galaţi, dacă veţi ajunge primar? 3. Ce proiecte aveţi pentru crearea de noi locuri de muncă în municipiul Galaţi? REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIIulian Aramă - Partidul Social Român (PSRO)

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI Mă recomandă experienţa în administraţie - trei mandate de consilier judeţean, experienţa în conducerea unor societăţi de utilitate publică - opt ani director Electrica Galaţi, trei ani preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrocentrale Galaţi, iar în 2012 când mi-am terminat mandatul, societatea nu avea niciun fel de datorii, nici la stat, nici la furnizorul de gaze naturale.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIAmenajarea malului Dunării în zona turnului de televiziune. În acel loc voi amenaja o plajă modernă, un loc de agrement pentru copii şi vârstnici cu bazine de înot, sală de sport şi parc. Investiţia se va face prin atragere de bani europeni, credite, parteneriat public-privat.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIPentru a crea locuri de muncă e nevoie de investiţii în Galaţi. Voi crea în primărie o Direcţie de Dezvoltare, în directa subordonare a primarului, formată din tineri, vorbitori de limbi străine, cunoscători ai reţelelor de socializare, care să intre în contact cu potenţiali investitori. Singura lor sarcină va fi să aducă în Galaţi oameni care vor să investească în proiecte locale.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIDorin Butunoiu - candidat independent

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIMilioanele de euro din proiectele cu fonduri europene atrase în ultimii ani în judeţul Galaţi, care au schimbat în bine viaţa multor oameni, reprezintă cartea mea de vizită care mă recomandă pentru a deveni primar al municipiului Galaţi. Am înfiinţat două GAL-uri la nivelul judeţului, iar în baza unei strategii câştigătoare, pe care personal am dezvoltat-o, am reuşit să atrag în Galaţi bani europeni în valoare de 2,5 milioane de euro, prin implementarea a peste 30 de proiecte europene, care au creat 50 de locuri de muncă şi au ajutat mai multe societăţi comerciale locale să îşi achiziţioneze utilaje agricole performante. În calitate de preşedinte al Clubului FC Metalosport, pe care l-am reînfiinţat în 2011, am creat şi dezvoltat mai multe grupe de sportivi, formate din copii pasionaţi de fotbal. Am promovat noua generaţie de fotbalişti şi le-am oferit şansa de a juca în oraşul în care s-au născut.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIPrima măsură pe care o voi lua din calitate de primar al municipiului Galaţi va fi desfiinţarea unilaterală a contractelor cu dedicaţie încheiate între primărie şi furnizorii neperformanţi, care oferă servicii execrabile, la preţuri exorbitante. Vreau să pun capăt risipei banului public şi jafului din administraţia locală. Voi reorganiza serviciile mamut falimentare finanţate de la bugetul local, prin care sunt păstraţi pe funcţii oameni de partid, ca recompensă pentru ajutorul acordat în campaniile electorale. Sunt hotărât să le stric jocurile celor care au transformat acest oraş într-o sursă de venituri personale şi să redau Galaţiului încrederea şi demnitatea pe care o merită. A venit şi pentru Galaţi vremea în care profesioniştii trebuie să vorbească, iar partidele să tacă!

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIAm demonstrat că atragerea de fonduri europene a schimbat în bine viaţa multor gălăţeni şi vreau să implementez aceeaşi strategie câştigătoare şi la Primăria Galaţi. Primăria nu trebuie să trăiască doar din taxele şi impozitele strânse de la populaţie, ci trebuie să devină profitabilă pentru cetăţeni. Voi acorda IMM-urilor un sprijin real în accesarea de fonduri europene, prin crearea în cadrul Primăriei a unei structuri specializate în scrierea de proiecte pentru sectorul privat de afaceri. Societăţile care vor fi desemnate câştigătoare în urma acestui parteneriat public-privat vor avea obligativitatea de a angaja, în procent de 25%, persoane din categorii sociale defavorizate, respectiv tineri fără experienţă şi şomeri cu vârsta peste 45 de ani. Vreau să fac din Primăria Galaţi un generator de proiecte europene şi să transform Galaţiul dintr-un oraş falimentar, într-unul dinamic.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIDaniela Chelaru - Partidul Naţional Democrat (PND)

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIÎntrucât am absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative, specializarea Administraţie Publică, m-am gândit că a fi candidat la Primăria Municipiului Galaţi nu poate fi decât o provocare interesantă. Reuşind să organizez managementul instituţiei de învăţământ pe care am condus-o timp de şase ani în direcţia performanţei, printr-o atitudine proactivă în cadrul echipei manageriale, bazate pe relaţii de parteneriat şi colaborare, îmi doresc ca şi în acest domeniu rezultatele muncii mele şi ale colegilor consilieri să fie pe măsura dorinţei noastre de a face o schimbare. M-am implicat în orice activitate în care am considerat că pot aduce ceva nou, constructiv şi cu şanse reale de a fi dus la bun sfârşit. Important este să nu visăm la lucruri fantasmagorice şi să nu ne propunem obiective imposibil de realizat doar de dragul de a impresiona. Prin urmare, ne recomandă, atât pe mine cât şi pe colegii mei, dorinţa de schimbare şi perseverenţa în atingerea obiectivelor. Nu ne dorim decât un trai decent la un nivel de normalitate şi bun simţ şi asta cred că este şi dorinţa cetăţenilor.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚINu există primul proiect sau ultimul. Sunt proiecte care vor putea fi puse în aplicare din prima zi în funcţia de primar. Dacă ne gândim la curăţenia oraşului, spre exemplu, nu cred că pentru aceasta e nevoie de timp. Cât priveşte respectul faţă de cetăţeni din partea autorităţilor publice, un alt punct prevăzut în programul nostru, o informare corectă a cetăţeanului precum şi monitorizarea aplicării Codului de Etică şi Integritate pentru funcţionarii publici şi luarea măsurilor corespunzătoare acolo unde este cazul reprezintă o acţiune ce se poate pune în practică imediat.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIPentru crearea de noi locuri de muncă susţinem mediul de afaceri prin reducerea birocraţiei, crearea unor birouri unice, de informare a celor ce doresc să înceapă o afacere, să înţeleagă ce este un plan de afaceri şi să-l poată elabora, să-l pună în practică. Vom asigura un mediu propice pentru atragerea investitorilor prin punerea la dispoziţie a avizelor şi utilităţilor necesare desfăşurării activităţilor. Vom înfiinţa în cadrul Primăriei un birou de consultanţă în domeniul fondurilor europene pentru ca oricine doreşte să dezvolte o afacere prin intermediul acestora să fie informat. Încurajând mediul de afaceri vom reuşi să diminuăm rata şomajului.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚINicuşor Ciumacenco - Partidul Naţional Liberal (PNL)

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI.Experienţa în administraţie şi lucrurile realizate în mandatul de viceprimar al Galaţiului (2008 - 2012). Atunci, municipiul a fost între primele trei din România la absorbţia de fonduri europene, peste 150 milioane euro fiind atrase în bună parte în proiecte de refacere a reţelei de apă şi canalizare. Pe lângă proiecte mari, au fost rezolvate şi câteva zeci de proiecte sociale mici (un centru de recuperare pentru copiii cu probleme şi unul de servicii socio-medicale pentru vârstnici, pentru a da doar două exemple). Nu a fost uitată nici reţeaua de drumuri, astfel că în 2011 a fost semnat contractul de finanţare de 54 milioane lei pentru modernizarea a patru dintre cele mai importante artere gălăţene. Tot în 2011 au fost semnate contractele de finanţare pentru renovarea Grădinii Publice sau a Parcului Rizer.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIScoaterea Galaţiului din sărăcie. Unul dintre primele proiecte pe care îmi propun să le realizez este crearea unui Parc Industrial pe 500 de hectare dintr-o zonă dezafectată de pe platforma combinatului siderurgic gălăţean. Am avut deja discuţii cu conducerea ArcelorMittal, inclusiv cu CEO Bruno Ribo, şi propunerea a fost primită cu un real entuziasm. Proiectul poate fi rapid demarat deoarece pe platforma fostului Sidex există deja infrastructura necesară (utilităţi, căi de acces auto şi feroviare). De asemenea, am avut deja o discuţie cu Ryohei Tobibayashi, reprezentant al ambasadei Japoniei în România, şi cu Jing Zhihua, reprezentantul european al China Overseas Engineering Group Co., Ltd, cea mai mare firmă de stat de construcţii din China. În ambele cazuri, am discutat despre oportunităţile de afaceri pe care le oferă Galaţiul. Nu în ultimul rând, s-au arătat dispuşi să colaboreze cu noi şi cei de la Maruti Asociates, un fond de investiţii.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIPe lângă Parcul Industrial de care vorbeam anterior, îmi propun asigurarea infrastructurii (electricitate, apă, canalizare etc.) în cazul firmelor care dezvoltă noi afaceri în care se creează cel puţin 50 de noi locuri de muncă. Pot fi utilizaţi bani europeni: prin Programul Operaţional Regional se acordă 2.374 mil. euro pentru 'investiţii în iluminatul public', de exemplu. E necesar un birou 'Top Business' dedicat special oamenilor de afaceri cu minim 50 de angajaţi; rolul biroului este de a le asigura în regim de maximă urgenţă autorizaţiile necesare. Doi dintre consilierii personali ai primarului vor fi numiţi din mediul de afaceri (unul din Patronatul Tinerilor Întreprinzători, celălalt din Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii). Mandatul fiecăruia va fi de un an, astfel încât să fiu consiliat de-a lungul întregului mandat de opt oameni de afaceri. O atenţie sporită va fi acordată şomerilor tineri. Prin Programul Operaţional Capital Uman se pot accesa 230 milioane euro prin iniţiativa 'Locuri de muncă pentru tineri'.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚICătălin Cristache - Partidul Mişcarea Populară (PMP)

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI. Nu cred că ai nevoie de recomandări pentru a deveni primar ci doar de capacitate de muncă şi de bun simţ. Bunul simţ este cel mai bun expert în orice domeniu. Dar haideţi să exemplific. Bunul simţ trebuie să-ţi spună că nu te pricepi la toate şi nu ştii totul şi de aceea trebuie să aduci în jurul tău o echipă bună, pe care tot acelaşi bun simţ trebuie să te ajute să-i alegi dintre cei muncitori şi pricepuţi. Tot din bun simţ trebuie să înţelegi că panseluţele or fi frumoase, nu zic nu, dar fără apă caldă şi căldură se topesc la fel cum se topesc şi oamenii care nu au acces la astfel de utilităţi. Cu bun simţ şi responsabilitate trebuie să administrezi şi averea oamenilor, pentru că taxele sunt parte din averea lor.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIReformarea şi reorganizarea urgentă a primăriei şi a tuturor instituţiilor şi societăţilor aflate în subordinea acesteia. Actuala administraţie este pur şi simplu infestată de politruci, neamuri de politruci, prieteni de politruci şi tot aşa. Ajunge! Dacă vrem să avem un oraş funcţional, trebuie să-l dăm pe mâna profesioniştilor, nu a căţeilor de partid. Am să mă adresez acum celor care muncesc în administraţie. Uitaţi-vă în jurul dumneavoastră, uitaţi-vă în biroul în care lucraţi. Câte lichele ţineţi în spate? Dacă în locul lor ar fi oameni ca dumneavoastră, nu v-ar fi munca mai uşoară şi spornică? Ce salariu aţi avea? Aştept cu încredere răspunsul dumneavoastră pe 5 iunie.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI.Prima măsură ar fi să utilizăm corect potenţialul ofertei de muncă pe care primăria, instituţiile şi societăţile din subordine le administrează direct. Măcar din punct de vedere al creşterii calităţii. Desigur, proiectele de infrastructură pe care le avem în vedere sunt de natură să genereze măcar temporar locuri de muncă, dar nu aceasta trebuie să fie principala concentrare a administraţiei locale în ceea ce priveşte sporirea locurilor de muncă. Răspunsul corect îl avem în stimularea investitorilor, a celor care vor să-şi deschidă o afacere în Galaţi. Voi acorda o atenţie deosebită firmelor mici, care supravieţuiesc cel mai greu mediului economic. Favorizarea accesului acestora către licitaţiile publice a dat roade peste tot unde s-a avut în vedere această politică. Sunt convins că putem avea o astfel de abordare şi la Galaţi, chiar dacă vom 'deranja' sistemul de cumetrii politico-economice instalat de 26 de ani.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIEugen Durbacă - Alianţa liberalilor şi Democraţilor (ALDE)

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIMă recomandă experienţa în administraţie, în executiv: două mandate de primar, un mandat de preşedinte CJ, un mandat de vicepreşedinte CJ şi în legislativ: un mandat de senator; experienţa şi expertiza managerială: am condus Centrala Navală cu aproximativ 47.000 de angajaţi şi IUGCG cu 15.000 de angajaţi; capacitatea de a iniţia şi dezvolta proiecte mari; cunoaşterea exactă a mecanismului decizional îmi oferă posibilitatea de a iniţia proiecte mari şi programe de dezvoltare locală pe termen mediu şi lung şi de a implica guvernul în susţinerea acestor proiecte şi programe; notorietatea îmi facilitează un acces rapid la factorii de decizie din ministere; ambiţia, capacitatea de gospodar, puterea de muncă, responsabilitatea pentru comunitatea căreia îi aparţin; dragostea pentru oraş şi oamenii lui.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIVoi iniţia în paralel mai multe proiecte: construcţia unei noi maternităţi, modernizarea spitalelor, cabinete de stomatologie şi medicină generală în fiecare cartier, aducerea de personalităţi medicale la Galaţi pentru consultaţii şi operaţii; parcări supraterane pe structură metalică în parteneriat public-privat; construcţia de centrale de bloc, în parteneriat public-privat; serviciu specializat veterinar în cadrul Primăriei, construcţia spitalului veterinar şi a padocurilor prin finanţări europene; înfiinţarea în cadrul municipalităţii a unei Direcţii pentru Fonduri Europene.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI.Noi locuri de muncă pot fi create prin facilităţi fiscale acordate întreprinzătorilor şi salariaţilor de către Consiliul Local; terenuri pentru investiţiile mari şi pe termen lung; simplificarea procedurilor pentru obţinerea de autorizaţii sau plăţi în primărie; ghişeu unic pentru investitorii străini; deschiderea unor consulate la Galaţi, birouri de reprezentare a Camerelor de comerţ bilaterale, birouri de reprezentare ale Galaţiului în marile capitale europene; incubatoare pentru afaceri noi, dezvoltarea parcului industrial şi a parcului de soft şi facilităţi pentru firmele de arhitectură navală; deschiderea de şantiere municipale pentru lucrări de infrastructură; atragerea investitorilor din alte porturi dunărene din Europa; promovarea imaginii şi facilităţilor locale în mediul on-line.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIIonel Goldură - candidat independent

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIDragostea pentru Galaţi, care m-a făcut să refuz străinătatea, dar şi determinarea de a reaşeza municipiul pe harta ţării ca un centru economico-cultural, în care copii noştri să aibă un viitor. Vreau să fiu primar pentru că mă bucur de susţinerea gălăţenilor, voluntariatul lor demonstrând că au principii clare, discernământ. Implicarea mea în campania electorală nu este lansarea într-o carieră politică, ci ajutorul dat unui oraş care are nevoie să punem umărul la redresarea lui. Primarul este un model care influenţează comunitatea, iar exemplul personal şi moralitatea pot orienta dezvoltarea într-o direcţie sau în alta. Contractul meu cu cetăţenii, conform căruia voi demisiona dacă într-un an de mandat nu voi îndeplini priorităţile lui absolute (curăţenie stradală, strângerea câinilor fără stăpân din stradă şi noi locuri de muncă) este o garanţie a seriozităţii mele. Dintotdeauna am fost independent şi voi fi un primar echidistant în interesul gălăţenilor.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIPrimul proiect pe care îl voi pune în aplicare în Galaţi, în momentul în care voi ajunge primar va viza deblocarea situaţiei care a dus la sistarea alimentării cu apă potabilă a 42 de asociaţii de proprietari, din totalul de 727, şi montarea în regim de urgenţă a microcentralelor de apartament pentru cei 30.000 de consumatori care mai sunt racordaţi la sistemul centralizat, în aşa fel încât toţi gălăţenii să aibă asigurate: apă rece, apă caldă, termoficare, canalizare, în cel mai scurt timp.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚISe vor crea noi locuri de muncă prin atragerea marilor investitori prin dialog susţinut cu toate Camerele de Comerţ Bilaterale din România, promovarea eficientă în mediile de afaceri a avantajelor economico-geografice ale Galaţiului, dezvoltarea de proiecte în parteneriat public-privat, reciproc avantajoase, revitalizarea mecanismelor de iniţiere de noi afaceri prin administrarea eficienta a parcului industrial, zonei libere, a portului comercial, acordarea de facilităţi pentru investitori în funcţie de necesităţile afacerii lor, reorganizarea pieţelor agro-alimentare.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIIonuţ Pucheanu - Partidul Social Democrat (PSD)

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚISunt un om căruia nu i-a plăcut niciodată să stea deoparte şi să aştepte de la alţii să facă ceea ce trebuie. La 35 de ani, am experienţă atât în administraţia publică, cât şi în mediul privat. Ştiu ce înseamnă să faci un buget de investiţii publice, ştiu ce înseamnă să faci un plan de afaceri, ştiu ce înseamnă să ai responsabilitatea oamenilor şi a angajaţilor. Galaţiul are nevoie astăzi de un om tânăr, care să aibă curajul de a face în patru ani ceea ce administraţiile trecute nu au făcut. Angajamentul meu pentru gălăţeni este că împreună cu ei vom face o schimbare de care oraşul are nevoie, o schimbare adevărată, în care să credem cu toţii. Am un program administrativ solid, construit împreună cu specialişti şi cetăţeni ai Galaţiului. Este un program pragmatic şi realizabil într-un mandat de patru ani, iar pentru realizarea acestor măsuri am nevoie de sprijinul fiecărui gălăţean.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIÎn viitorii patru ani este obligatoriu să dezvoltăm infrastructura oraşului. Priorităţile mele vor fi refacerea carosabilului şi a trotuarelor, modernizarea intrărilor rutiere în municipiu, reproiectarea intersecţiilor prin înfiinţarea de sensuri giratorii în scopul fluidizării traficului. În acelaşi timp, trebuie să reînnoim parcul auto al Transurb şi să realizăm un management al traficului care să permită respectarea unui orar strict al tramvaielor şi autobuzelor.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIGalaţiul astăzi este un oraş izolat, căruia îi lipsesc investitorii şi locurile de muncă. Este un oraş cu o infrastructură depăşită, un oraş mai puţin curat decât ne-am dori. Cu toate acestea, Galaţiul are un potenţial de dezvoltare uriaş, iar viitoarea administraţie publică trebuie să îl pună în valoare. În calitate de primar voi susţine firmele să creeze locuri de muncă şi să investească la Galaţi, oferindu-le pachete fiscale ce constau în reduceri de taxe şi impozite, precum şi acces gratuit la reţelele de gaz, apă, canalizare şi energie electrică. Galaţiul este unul dintre cele mai mari oraşe din România. Este cel mai mare port la Dunăre. Are una dintre cele mai mari platforme industriale din toată ţara. Cred cu tărie că putem deveni un adevărat centru IT, un centru care să poată rivaliza oricând cu Bucureşti sau Cluj. Avem tineri extrem de capabili, avem facultăţi de profil, avem o tradiţie tehnologică şi suntem aşezaţi pe unul dintre cele mai importante noduri de comunicaţii din Europa.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIMonica Roman - Partidul România Unită (PRU)

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIExperienţa dobândită într-un sistem în care dreptatea este pe primul loc, corectitudinea, integritatea, moralitatea, cinstea şi onoarea , respectul faţă de cetăţean sunt atribute pe care orice primar trebuie să le aibă şi să îl recomande. Primarul Galaţiului trebuie să reprezinte cu onoare oriunde şi oricând prestigiul oraşului şi locuitorilor săi, valorile şi identitatea comunităţii şi fiecărui cetăţean. Primarul Galaţiului are obligaţia şi îndatorirea să se asigure că fiecare locuitor al acestui oraş trăieşte decent, civilizat, în siguranţă, cu standarde ale calităţii vieţii cât mai ridicate şi că beneficiază de cele mai bune servicii publice indiferent de natura lor. El trebuie să sprijine, să potenţeze şi să ocrotească tot ce-i mai valoros în capitalul uman al comunităţii, cel mai remarcabil 'avut' naţional-elita ştiinţifică, culturală, artistică, sportivă. Primarul trebuie să fie vizionar, să gândească şi să acţioneze fundamentat, profund şi constant cu privire la viitorul oraşului.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIO problemă nerezolvată este asigurarea energiei termice pentru încălzirea apartamentelor şi asigurarea apei calde menajere. Soluţia cea mai bună este cea cu centrale termice de apartament, pentru care sistemul de alimentare cu gaze naturale este pregătit şi modernizat în Galaţi. O altă soluţie pe care o am în vedere este cea a montării de centrale în cele 126 de puncte termice de cartier, care deservesc câteva mii de blocuri, iar ele se vor calcula în funcţie de numărul şi felul apartamentelor (cu două-trei camere sau garsoniere ) şi numai pentru cei ce vor să rămână strict în sistemul centralizat. De aceea voi iniţia programe pentru soluţii tehnico-economice sustenabile pentru a nu mai fi cheltuiţi bani mulţi şi a păstra un sistem ineficient şi păgubos pentru bugetul local.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚISprijinirea şi încurajarea mediului de afaceri local, care este 'motorul oraşului', fiind generator de surse financiare direct sau indirect prin taxe şi impozite, asigurarea locurilor de muncă şi prin aceasta şi garantarea capacităţii de plată şi puterii de cumpărare a cetăţenilor, prin reducerea taxelor şi impozitelor, modernizarea infrastructurii, ocrotindu-i de abuzuri şi nedreptăţi instituţionale, birocratice şi corupţie, oferindu-le noi oportunităţi de afaceri, inclusiv prin parteneriate public-private, chiar cu investitori străini.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIMarius Stan - Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR)

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚITot ceea ce am realizat înainte de a fi primar şi pe timpul mandatului de primar. Înainte de a fi primar, am demonstrat, ca manager în sport, că pot realiza obiective importante, chibzuind resursele mici pe care le-am avut la îndemână. La aceasta s-au adăugat unitatea de grup pe care am creat-o la nivelul echipei, determinarea şi ambiţia pe care le-am imprimat jucătorilor. Aceasta a fost reţeta succesului care a făcut-o pe Oţelul campioana României. Pe aceeaşi reţetă am mizat şi ca primar. Am reuşit să realizez 108 proiecte de investiţii cu acelaşi buget pe care l-au avut şi predecesorii mei, dar care nu au realizat mai nimic pentru Galaţi. Am atras fonduri europene consistente, deşi am prins finalul de exerciţiu bugetar european şi am reuşit să dezmorţesc un pic oraşul pe care l-am preluat în moarte clinică. Nu e nevoie să fac promisiuni electorale. Mă recomandă realizările de până acum şi proiectele numeroase, aflate în derulare, pe care vreau să le duc la bun sfârşit.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI. Voi continua proiectele pe care le avem în derulare şi care sunt extrem de importante pentru Galaţi. Trebuie să finalizăm sediul primăriei, avem de finalizat lucrările de modernizare pe cele mai importante axe de transport din oraş, incluzând aici şi sistemul inteligent de management al traficului. Trebuie să începem lucrările la centura ocolitoare a Galaţiului. Trebuie să continuăm proiectul pentru subtraversarea Dunării. Trebuie să implementăm noi proiecte de creştere a calităţii vieţii, dar şi pentru o reacţie mai rapidă şi mai eficientă a administraţiei publice faţă de cetăţean. Şi mă gândesc la Ghişeul Unic, un deziderat care va fi posibil de îndeplinit odată cu noul sediu al primăriei, mă gândesc la Primăria Socială, un sistem integrat de asistenţă socială pentru gălăţeni, mă gândesc la locuinţe, la locuri de agrement şi petrecere a timpului liber.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI. Toate proiectele pe care le-am derulat până acum, precum şi cele aflate în derulare sau în incubator, sunt menite să genereze locuri de muncă pentru gălăţeni. În proporţie covârşitoare, proiectele noastre de investiţii s-au realizat cu firme locale. Am încurajat astfel întreprinzătorii privaţi să menţină şi să creeze locuri de muncă şi am impulsionat mediul de afaceri. Vorbesc de 100 de milioane de euro în proiecte, pe patru ani, care s-au realizat cu forţă de muncă din Galaţi. Pe linia aceasta voi merge mai departe. Sunt un susţinător al mediului de afaceri gălăţean. Am creat un cadru legislativ local care înseamnă facilităţi fiscale şi nu numai pentru investitori. Şi am menţinut un nivel al taxelor şi impozitelor la cea mai joasă cotă, tocmai pentru a-i sprijini pe oamenii de afaceri să creeze locuri de muncă pentru oamenii din Galaţi.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIConstantin Telegan - Partidul Mişcarea Liberală (PML)

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIPentru funcţia de primar al municipiului Galaţi mă recomandă vârsta, 52 ani, pregătirea profesională, sunt absolvent al facultăţii de drept, avocat pledant, specialist în drept administrativ şi contencios administrativ. Calităţi obligatorii pentru o funcţie executivă în administraţia publică. Programul politic administrativ al candidatului Telegan Constantin este cel mai bine structurat şi motivat cu privire la dezvoltarea economică a municipiului Galaţi, dar cel mai important lucru este că Telegan Constantin este garantul absolut al Marilor Investitorilor Strategici care doresc să investească în zonă, de care Galaţiul are nevoie în regim de urgenţă.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIVoi înfiinţa Regia Autonomă de Construcţii Civile a Primăriei Galaţi (R.A.C.C. SA) , societate pe acţiuni, unde Primăria Galaţi va deţine pachetul majoritar de acţiuni.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI. Prin înfiinţarea R.A.C.C. SA voi înfiinţa 1.500 locuri de muncă. Alte 1.500 locuri de muncă vor apărea prin înfiinţarea Centrului Financiar şi IT din Zona Cartierului Dimitrie Cantemir, la care se mai adaugă 500 locuri de muncă prin apariţia Danei Acostament Nave Maritime lângă Portul Mineralier. Dezvoltarea a patru cartiere noi de case cu proiect impus de Primăria Galaţi va genera în timp peste 2.000 locuri de muncă în construcţii iar noul Centru Industrial şi Comercial din Zona Cartierului Dimitrie Cantemir, va aduce încă 2.000 locuri de muncă.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIDaniela Simona Vreme - candidat independent

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚIPentru funcţiile de primar şi consilier local independent ale municipiului Galaţi, mă recomandă în primul rând experienţa acumulată în cei patru ani de administraţie în cadrul Consiliului Judeţului Galaţi. Mai mult, de profesie sunt economist, expert contabil, licenţiată în drept şi director economic de peste cinci ani în domeniul privat, loc în care am avut posibilitatea managerială de a conduce grupuri mari de oameni. Pe lângă cele relatate anterior, ca şi consilier judeţean independent am avut posibilitatea să iniţiez şi să propun nenumărate proiecte de hotărâri cu impact direct asupra dezvoltării judeţului Galaţi. Astfel, în cei patru ani de mandat am fost permanent un apărător al cheltuirii ineficiente a banului public, ocazie cu care am iniţiat amendamente şi am intervenit ori de câte ori a fost nevoie să îndrept aceste derapaje în folosul cetăţeanului. REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚI

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚICa orice primar responsabil pentru semenii săi proiectul prioritar pentru gălăţeni va fi cel legat de termoficarea oraşului. Având în vedere faptul că de la numirea în funcţie a noului primar şi până la intrarea în iarnă pot fi mai puţin de cinci-şase luni, consider că termoficarea este o prioritate de care niciun edil nu se poate lipsi. Problemele termoficării din Galaţi le cunoaştem cu toţii şi suntem conştienţi că nu se pot rezolva peste noapte, dar cu specialişti şi pricepere se pot găsi soluţiile pe termen scurt. Ulterior, printr-un proiect asumat de municipalitate, în parteneriat cu furnizorii de utilităţi şi cu Guvernul României, putem identifica şi implementa soluţia termoficării la Galaţi pe termen mediu şi lung.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2016 PRIMĂRIA GALAȚICa să poţi implementa proiecte pentru crearea de noi locuri de muncă, oraşul Galaţi trebuie să aibă un brand, să fie un oraş civilizat, să aibă o administraţie modernă şi o infrastructură rutieră-feroviară-navală-aeriană şi nu numai, conectată la infrastructura naţională şi la cea europeană. Când Galaţiul va dispune de cele menţionate, cu siguranţă vom avea şi locuri de muncă într-un număr cât mai mare. Unul dintre proiectele majore prin care consider că putem crea locuri de muncă prin atragere de mari investiţii, este construirea unei centuri ocolitoare de tip autostradă a Galaţiului, care să facă legătura între Şendreni-Smârdan-Vânători cu Parcul Industrial-Zona Liberă-Port-Vama Giurgiuleşti. Astfel, vom crea condiţii marilor investitori să aibă acces la drumuri naţionale, respectiv la România şi Europa. Atragerea fondurilor europene şi a celor guvernamentale pentru investiţii majore, precum şi crearea de facilităţi investitorilor strategici sunt paşi pentru crearea de noi locuri de muncă.

sursa: agerpres

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close