Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 ALEGERI LOCALE 2016. Alina Gorghiu: Varianta în două tururi nu ar fi afectat alegerile. Aș fi dezamăgită cu alegeri într-un singur tur

ALEGERI LOCALE 2016. Alina Gorghiu: Varianta în două tururi nu ar fi afectat alegerile. Aș fi dezamăgită cu alegeri într-un singur tur

ALEGERI LOCALE 2016. Alina Gorghiu: Varianta în două tururi nu ar fi afectat alegerile. Aș fi dezamăgită cu alegeri într-un singur tur
Sursa foto: Foto: Facebook / Alina Gorghiu
04 Mai 2016   •   12:55

ALEGERI LOCALE 2016. Judecătorii Curții Constituționale au respins solicitarea prin care se urmărea trecerea de la un tur de scrutin la două tururi de scrutin la alegerile locale.

ALEGERI LOCALE 2016. Astfel, alegerile locale vor fi organizate într-un singur tur, după cum prevede legea actuală.

ALEGERI LOCALE 2016. Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a explicat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că există mai multe sesizări care trebuie analizate de CCR.

ALEGERI LOCALE 2016. “Sunt două sesizări la Curte. O sesizare a domnului Avram, referitoare la numărul de semnături, solicitare dublată de nevoia de conexare cu tururile de alegeri. Și domnul Zegrean a explicat că CCR nu se poate pronunța pe excepția legată de două tururi de alegeri, ea fiind inadmisibilă. Ea nu este invocată în acest dosar. Probabil săptămâna viitoare vom vedea și pronunțarea pe două tururi.”

ALEGERI LOCALE 2016. În plus, Alina Gorghiu a recunoscut că ar fi extrem de dezamăgită dacă s-ar ajunge la alegeri locale dintr-un singur tur.

ALEGERI LOCALE 2016. "Eu aș fi extrem de dezamăgită dacă s-ar ajunge ca alegerile as fie organizate într-un tur. O eventuală decizie în sensul organizării alegerilor în două tururi nu ar fi afectat cu nimic procesul electoral și nu ar fi afectat niciun competitor electoral. Pe de altă parte, vă mărturisesc că, oricare ar fi soluția, este o ușurare să aflu înainte de alegeri care este varianta constituțională. Altfel, am constata după alegeri că au fost organizate neconstituțional, iar o parte importantă din mandate ar fi puse sub semnul întrebării. Aș vrea să eliminăm această ipostază din start", a explicat Alina Gorghiu.

 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close