Antena 3 CNN Economic Auto România are patru autostrăzi... pe Google Earth şi Google Maps

România are patru autostrăzi... pe Google Earth şi Google Maps

România are patru autostrăzi... pe Google Earth şi Google Maps
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Oct 2010   •   10:46

România stă foarte bine la capitolul autostrăzi! - cel puţin pe Google Earth şi Google Maps, unde figurăm cu nu mai puţin de patru autostrăzi. Americanii care au realizat hărţile nu s-au gândit nici o clipă că autorităţile române nu vor respecta termenele de finalizare a lucrărilor.

România are în plus 350 de kilometri noi de autostradă - potrivit Google Earth si Google Maps. Autostrada Bucureşti-Ploieşti e gata, spre litoral se circulă pe autostradă, inclusiv pe tronsonul Constanţa-Cernavodă, iar jumătate din Autostrada Transilvania e şi ea finalizată.

Financiarul scrie că reprezentanţii Google i-au crezut pe cuvânt pe oficialii români din Ministerul Transporturilor care au stabilit programul lucrărilor. Iar hărţile fost întocmite pe baza termenelor de finalizare a autostrăzilor.

Realitatea e cu totul alta: România are o autostradă şi jumătate. Vina e împărţită - cred jurnaliştii de la Financiarul - care susţin că responsabili de starea jalnică a drumurilor sunt atât guvernanţii, cât şi reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri, care nu au reuşit să-şi respecte angajamentele asumate.

Aşa se face că lucrările la Autostrada Arad - Timisoara se vor încheia în 2012, cu un an întârziere faţă de termenul iniţial. La fel se va întâmpla şi în cazul autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, pentru care autorităţile aşteaptă fonduri suplimentare de 100 de milioane de lei. Cât despre tronsonul Comarnic - Brasov, acesta va trece încă o dată prin licitaţie. Consorţiul care s-a angajat să finalizeze lucrările a renunţat la proiect, din lipsă de bani.

Antena 3

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close