Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Dan Negru despre “Români care dezvoltă România”: “Apariția acestui catalog este extrem de importantă şi bine-venită”

Dan Negru despre “Români care dezvoltă România”: “Apariția acestui catalog este extrem de importantă şi bine-venită”

Dan Negru despre “Români care dezvoltă România”: “Apariția acestui catalog este extrem de importantă şi bine-venită”
26 Apr 2016   •   17:12

În urmă cu câteva zile, a apărut catalogul “Români care dezvoltă România”, coordonat de Alessandra Stoicescu, şi care conţine numele a celor mai puternici oameni de afaceri din România. De asemenea, în publicaţie apar editoriale semnate de personalităţi precum Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României, premierul Dacian Cioloş, MihaI Daraban, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dar şi realizatori de emisiuni cu tradiţie, precum Alessandra Stoicescu, Radu Tudor şi Dan Negru.

“Într-o lume ticsită de corporaţii şi multinaţionale, breaslă mea a uitat să ia în considerare şi pe românii care trudesc în România. De-asta cred că apariţia acest catalog este extrem de importantă şi bine-venită, dar reprezintă şi un soi de reparaţie morală”, spune Dan Negru despre “Români care dezvoltă România”.

“Într-un clasament al celor mai importante descoperiri din ultimii 100 de ani, televiziunea ocupă locul doi, după dezvoltarea industriei medicamentelor. Celor nedreptățiți, televiziunea le dă speranță, celor doborâți de calamități naturale le oferă spectacole de tip teledon, business-ul tv oferă fiecarei părți din societate câte ceva. Potrivit unor sondaje comandate de BBC, în ultimii 50 de ani televiziunea a reușit să salveze omenirea de la cel puțin 20 de războaie, libera comunicare i-a făcut pe liderii națiunilor implicate în posibilele conflicte să găsească soluții.

Sportul a fost definitv schimbat datorită televiziunii. Cea mai mare revoluție în fotbal a fost o invenție a televiziunii: reluarea. Până la ea, dacă pierdeai un gol nu-l mai puteai vedea niciunde. Reluarea fazelor importante la un meci de fotbal pare azi un lucru ce ține de normalitate, dar ea a fost o găselniță a televiziunii. Imaginați-vă un meci de fotbal în care nu există reluările golurilor. Pare imposibil. În tenis, jucătorul nu are voie să stea mai mult de 25 de secunde între servicii și asta pentru că televiziunea a introdus regula celor 25 de secunde pentru ca jocul să devină mult mai dinamic”, a scris Dan Negru intr-un editorial ce poate fi citit in intregime in “Romani care dezvolta Romania”.


 

×
Subiecte în articol: Dan Negru
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close