Antena 3 CNN Economic Auto Volkswagen numeşte un inginer născut la Miercurea Sibiului într-o funcţie de importanţă mondială

Volkswagen numeşte un inginer născut la Miercurea Sibiului într-o funcţie de importanţă mondială

Volkswagen numeşte un inginer născut la Miercurea Sibiului într-o funcţie de importanţă mondială
10 Noi 2015   •   19:03

Grupul german Volkswagen a anunțat astăzi că l-a numit pe Johann Jungwirth, care a lucrat până acum la proiectarea primei mașini Apple, la conducerea diviziei de strategie digitală, recent înființată, transmite presa internațională, scrie profit.ro.

"Noua funcție și numirea lui Jungwirth consolidează poziția Volkswagen în domeniul digital, care reprezintă un segment important pentru industria auto", au declarat reprezentanții Volkswagen într-o notă.

Născut la Miercurea Sibiului, Jungwirth are 42 de ani și a lucrat pentru gigantul Apple începând cu 2014, după ce anterior a ocupat funcția de director de cercetare al Mercedes-Benz.

Johann Jungwirth s-a ocupat în cadrul Apple de proiectul Titan, care are ca țintă să prezinte pieței în 2019 primul autoturism conceput de gigantul IT american. Apple a alocat peste 1.800 de angajați pentru acest proiect, aducând, totodată, sute de specialiști din afara companiei în ultimii ani.

Volkswagen este implicat într-un scandal, izbucnit după ce Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a acuzat grupul german că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.


sursa: profit.ro

×
Subiecte în articol: volkswagen
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close