Antena 3 CNN Economic Auto Ce păţesc ŞOFERII care au încheiat poliţe RCA cu Astra. "Poate dura şi trei ani până îşi recuperează banii"

Ce păţesc ŞOFERII care au încheiat poliţe RCA cu Astra. "Poate dura şi trei ani până îşi recuperează banii"

Ce păţesc ŞOFERII care au încheiat poliţe RCA cu Astra. "Poate dura şi trei ani până îşi recuperează banii"
de O.P.    |    06 Mai 2014   •   06:02

Atenţie unde încheiaţi poliţele RCA! Multe dintre service-urile auto încă refuză asigurările eliberate de compania Astra. Mecanicii nu vor să mai repare maşinile din cauză că nu mai primesc bani de la asigurător. Iar cei care totuşi acceptă poliţele pun o serie de condiţii.

Şoferii care s-au trezit cu maşinile lovite şi au primit poliţa de RCA a şoferului vinovat riscă în acest caz ca o reparaţie de 10 zile să se transforme într-una de peste trei ani.

"Vă repar maşina, dar îmi plătiţi reparaţia, apoi daţi firma în judecată" - mii de şoferi păţesc acelaşi lucru cu poliţele RCA emise de sociatatea de asigurări. Unul după altul, atelierele de service îi refuză. Aşa că decid să dea firma de asigurări în judecată.

În Bucureşti un astfel de proces durează trei ani şi jumătate, iar în provincie un an şi şase luni. Dacă service-ul şi firma de asiguări s-ar fi înţeles, reparaţia maşinii nu ar fi depăşit 10 zile.

Cum clienţi cu poliţe Astra nu mai primesc, patronii atelierelor vor să-şi recupereze prejudiciile cu reparaţiile mai vechi.

Oferta este valabilă doar pentru anumite mărci de maşini. În ciuda acestor probleme, Autoritatea de Supraveghere Financiară susţine că Astra poate emite în continuare poliţe RCA.

Administratorul special al companiei Astra Asigurări spune că va rezolva situaţia financiară cu service-urile luna aceasta. Firma a intrat în procedura de redresare financiară după ce ASF a descoperit că societatea avea nevoie de peste 100 de milioane de euro pentru a rămâne viabilă din punct de vedere economic.

×
Subiecte în articol: RCA astra polita RCA
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close