Antena 3 CNN Economic Banci Adrian Vasilescu: "Leul NU se prăbuşeşte. BNR nu a vrut o creştere a TVA"

Adrian Vasilescu: "Leul NU se prăbuşeşte. BNR nu a vrut o creştere a TVA"

Adrian Vasilescu: "Leul NU se prăbuşeşte. BNR nu a vrut o creştere a TVA"
28 Iun 2010   •   15:23

Banca Naţională nu şi-a dorit o creştere a TVA, spune consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu. ?Atâta vreme cât o decizie în acest sens a fost luată, noi plecăm de la acest dat - pentru că suntem în faţa unui dat şi trebuie să acţionăm în aşa fel încât să îi facem faţă. Nu ne-a intrebat nimeni pe noi dacă să facă asta sau nu", a declarat consilierul, într-un interviu acordat Antena3.

Faţă în faţă cu majorarea taxei pe valoarea adaugată, ?sunt două măsuri guvernamentale, deci doi factori care ţin de intervenţia statului şi care se anihilează unul pe altul. Nu total. S-ar putea să avem o creştere inflaţionistă?, spune Vasilescu

Consilierul guvernatorului spune despre leu că ?nu se prabuseste", iar cursul de schimb "exprimă un soc psihologic", însă nu înseamnă că aceasta este şi tendinţa pe care o va urma.

"Este normal ca fiind atâta zarvă în jur, cursul să fi fost antrenat în acest joc şi să o ia puţin în sus. Asta nu înseamnă că de acum încolo asta e tendinţa", a declarat Vasilescu.

 

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Vasilescu BNR
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close