Antena 3 CNN Economic Banci Uniunea Europeană interzice fuziunea dintre Deutsche Boerse şi London Stock Exchange Group

Uniunea Europeană interzice fuziunea dintre Deutsche Boerse şi London Stock Exchange Group

Uniunea Europeană interzice fuziunea dintre Deutsche Boerse şi London Stock Exchange Group
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    29 Mar 2017   •   13:05

Comisia Europeană a anunţat miercuri că interzice proiectul de fuziune dintre operatorii bursieri Deutsche Boerse şi London Stock Exchange Group, pe motiv că ar crea un monopol pe piaţa operaţiunilor de clearing, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Fuziunea dintre operatorii bursieri Deutsche Boerse şi London Stock Exchange Group ar fi redus semnificativ competiţia prin crearea unui monopol de facto în domeniul crucial al operaţiunilor de clearing cu instrumente cu venituri fixe. În condiţiile în care părţile nu au reuşit să ofere remediile necesare pentru a răspunde la aceste îngrijorări, Comisia a decis să interzică fuziunea”, a explicat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Anunţul executivului comunitar nu constituie o surpriză având în vedere că relaţiile dintre Deutsche Boerse şi LSE s-au tensionat în ultimele luni, în special când vine vorba de locul unde ar fi trebuit să fie centrul de decizie al noii entităţi. Cu toate acestea, deciziile de interzicere a unei fuziuni sunt destul de rare în UE, în medie, Comisia Europeană interzicând doar o singură fuziune pe an.

Fuziunea dintre Deutsche Boerse şi London Stock Exchange Group, o tranzacţie de 29 de miliarde de dolari, ar fi dat naştere celui mai mare operator bursier din lume în funcţie de cifra de afaceri.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close