Antena 3 CNN Economic Biz News Acum este momentul ideal dacă vreţi să luaţi un credit în euro. Euribor este la un MINIM ISTORIC

Acum este momentul ideal dacă vreţi să luaţi un credit în euro. Euribor este la un MINIM ISTORIC

Acum este momentul ideal dacă vreţi să luaţi un credit în euro. Euribor este la un MINIM ISTORIC
de O.P.    |    25 Sep 2012   •   06:12
Băncile sunt mai strânse la pungă iar veniturile românilor nu mai cresc ca pe timpul boom-ului economic.Cu toate acestea, dacă vă încadraţi în condiţiile de finanţare ale băncilor, acum este o ocazie bună să luaţi un credit în euro, pentru că Euribor este la un minim istroic.

Euribor reprezintă costul la care se împrumută băncile importante din zona euro între ele. Această dobândă este folosită ca referinţă de peste 4.500 de instituţii financiare din întreaga lume. Valoarea ei, la scadenţa de trei luni, este luată în calcul atunci când băncile ne oferă un credit.

Alături de Euribor, băncile adaugă cheltuielile şi profitul lor pentru a forma dobânda comercială, cea la care luam efectiv un credit în euro. Deci o dobândă Euribor mai mare înseamnă de cele mai multe ori un credit mai scump pentru noi. 

Dar, în ultimul timp, dobânda interbancară a scăzut semnificativ. În septembrie 2008 Euribor era de 5,1%. După patru ani de criză economică, cererea de credite a scăzut la un minim istoric aşa că dobânda a ajuns în aceste zile la 0,23 la sută.

De reţinut că la începutul anului băncile se împrumutau între ele cu 1,3%. Atenţie însă! Un Euribor mai mic nu înseamnă automat un credit mai ieftin! Băncile şi-ar putea mări marja de profit pe seama reducerii costului la care fac rost de euro.



×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close