Antena 3 CNN Economic Biz News Anunţul făcut de şefa FMI care a căzut ca un trăsnet peste Europa. Previziunile lui George Soros au devenit realitate

Anunţul făcut de şefa FMI care a căzut ca un trăsnet peste Europa. Previziunile lui George Soros au devenit realitate

Anunţul făcut de şefa FMI care a căzut ca un trăsnet peste Europa. Previziunile lui George Soros au devenit realitate
de O.P.    |    12 Iun 2012   •   13:16
Într-un interviu oferit celebrei jurnaliste Christiane Amanpour, şefa FMI, Christine Lagarde a făcut mai multe afirmaţii îngrijorătoare cu privire la destinul UE şi zona euro.

Aceasta a confirmat într-un fel tot ceea ce miliardarul George Soros a spus cu ceva vreme în urmă - faptul că Europa mai are un ultimatum de trei luni pentru a salva moneda unică.

"Ne-a luat ceva timp să construim zona euro, iar această unitate încă se construieşte. Încă lucrăm la ea", a declarat Christine Lagarde.

Directorul general al FMI a evitat cu delicateţe subiectul Grecia şi ieşirea ei din zona euro: "Totul se va rezuma la o chestiune de voinţă politică şi de unitate".

Săptămâna trecută şefa FMI a fost criticată dur după ce a declarat pentru ziarul britanic The Guardian că grecii încă fac tot ce le stă în putinţă pentru a scăpa de taxe.

Amanpour a mai întrebat-o şi dacă Angela Merkel, cancelarul german, ar mai fi primit atâtea critici dacă n-ar fi fost femeie, iar răspunsul Christinei Lagarde a fost "nu".

Eu cred că este un lider foarte puternic şi o femeie foarte curajoasă care iese în evidenţă într-o lume dominată de bărbaţi", a încheiat Lagarde.




 

×
Subiecte în articol: George Soros Christine Lagarde
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close