Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu face o declaraţie şoc şi contrazice BNR: După '89, s-au vândut 193,5 tone de aur pentru plata pensiilor şi a salariilor

Băsescu face o declaraţie şoc şi contrazice BNR: După '89, s-au vândut 193,5 tone de aur pentru plata pensiilor şi a salariilor

Băsescu face o declaraţie şoc şi contrazice BNR: După '89, s-au vândut 193,5 tone de aur pentru plata pensiilor şi a salariilor
Sursa foto: Foto: VideoNews
31 Aug 2011   •   22:31

Preşedintele României, Traian Băsescu, a făcut o declaraţie uluitoare cu ocazia vizitei la Roşia Montană.

O înregistrare, prezentată în ediţia de miercuri seară a emisiunii „Sinteza Zilei“, îl arată pe Traian Băsescu la întrevedere cu mai mulţi locuitori din Roşia Montană care sunt împotriva proiectului minier pe care compania canadiană Roşia Montană Gold Corporation vrea să îl pună în aplicare.

La un moment dat, unul dintre localnici îi adresează o întrebare cheie şefului statului:

„În 1989, în vistieria ţării se aflau 296,5 tone de aur. Acum mai sunt 103 tone. Să îi întrebăm pe toţi cei care au fost la guvernare, pe domnul Mugur Isărescu: unde sunt  193,5 tone de aur?“.

 „Haideţi să discutăm de Roşia Montană“, a răspuns instantaneu şi abil preşedintele Băsescu.

Interlocutorul său i-a replicat că întrebarea sa are legătură cu Roşia Montană.

„Pot să vă spun eu că s-au vândut (n.r. - 193,5 tone de aur) ca să dea pensii şi salarii“, a fost răspunsul lui Traian Băsescu la întrebarea interlocutorului său.

Afirmaţia preşedintelui Băsescu a fost contrazisă, la scurt timp, de consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, care a declarat că „după '89 şi până acum, România nu a vândut un gram de aur".

Întrevederea dintre şeful statului şi cei câţiva localnici din Roşia Montană a atins la şi momente încordate. Evident iritat de mersul discuţiilor, Băsescu i-a acuzat de bolşevism pe interlocutorii săi:

„Ăsta-i bolşevism, domnule! Ai făcut şcoala lui Stalin. [...] M-am săturat de nepoliticoşi şi de mitocani. Înţelegeţi? Dacă pot discuta cu oamenii civilizaţi, bine, dacă nu, nu. M-am săturat! Îi văd în fiecare seară la televizor“.

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close