Antena 3 CNN Economic Biz News Ce se întâmpla la mai puţin de două luni înainte de alegeri. Cel mai puternic stat al lumii nu se aştepta la asta

Ce se întâmpla la mai puţin de două luni înainte de alegeri. Cel mai puternic stat al lumii nu se aştepta la asta

Ce se întâmpla la mai puţin de două luni înainte de alegeri. Cel mai puternic stat al lumii nu se aştepta la asta
de O.P.    |    14 Sep 2012   •   10:21

Rezerva Federală americană (Fed) a revizuit în scădere estimarea privind creşterea economică a SUA în acest an, la 1,7-2%, de la 1,9-2,4%, cât anticipa în iunie, dar a ridicat prognozele pentru următorii doi ani, în timp ce aşteptările privind şomajul au rămas în mare parte aceleaşi.

Pentru anul următor, Fed anticipează acum o creştere a PIB de 2,5-3%, comparativ cu 2,2-2,8% în iunie, în timp ce pentru 2014 intervalul a fost extins la 3-3,8%, de la 3-3,5%, se arată într-un comunicat al băncii centrale americane. Instituţia a păstrat estimarea privind şomajul în acest an la 8-8,2%, în timp ce pentru anul următor a redus intervalul de la 7,5%-8%, cât considera în iunie, la 7,6%-7,9%.

Fed a revizuit mai puternic estimările pentru 2014, de la 7-7,7% la 6,7-7,3%. Recuperarea economică a SUA a avut impact scăzut în privinţa reducerii şomajului, situat la 8,1% în august şi peste nivelul de 8% timp 43 de luni.

"Nu am înregistrat o creştere suficientă a numărului de locuri de muncă pentru a reduce rata şomajului, iar ceea ce trebuie să vedem în continuare este o îmbunătăţire mai accentuată", a declarat preşedintele Fed, Ben Bernanke, într-o conferinţă de presă organizată după şedinţa de politică monetară.

Fed va continua cu măsurile de stimulare economică până la atingerea acestui obiectiv, a adăugat el.



×
Parteneri
O nouă ipoteză în cazul asasinatului cu bombă de la Arad
x close