Antena 3 CNN Economic Biz News Cresc preţurile la prezervative şi pneuri. Inundaţiile au afectat producţia de cauciuc

Cresc preţurile la prezervative şi pneuri. Inundaţiile au afectat producţia de cauciuc

Cresc preţurile la prezervative şi pneuri. Inundaţiile au afectat producţia de cauciuc
Sursa foto: The Independent
02 Noi 2010   •   10:32

Preţurile pentru pneuri, mănuşi şi prezervative urmează să sară în aer din cauza furtunilor care au inundat majoritatea regiunilor producătoare de cauciuc.

Preţul pentru cauciucul natural a crescut cu până la 65% în ultimele luni, după ce zonele din Asia de sud-est au fost afectat de vremea proastă şi de inundaţii. Preţurile deja s-au triplat în ultimii doi ani şi ploile abundente, care au afectat colectarea şi producţia, au contribuit iar la creşterea costurilor şi scăderea stocurilor.

Marii manufacturieri avertizează acum că preţurile pentru bunurile lor ar putea să crească pentru a putea face faţă la costurile tot mai mari de producţie. Companii precum Bridge-Continental, Michelin şi Goodyear au pasat deja o parte din costuri către consumatori şi analiştii cred că noi scumpiri sunt inevitabile.

Producătorii de prezervative au raportat creşteri de până la 20% în privinţa costurilor, caz similar fiind înregistrat şi de producătorii de mănuşi de cauciuc.

Dacă preţul cauciucului natural a rămas puţin sub record pe pieţele din întreaga lume, cererea a scăzut pe perioada crizei financiare. Totuşi, acum, când economiile încep să iasă din recesiune, cererea pentru cauciuc s-a îmbunătăţit. Astfel, analiştii prezic noi creşteri ale preţurilor în următoarele luni, din cauza stocurilor limitate, trend care se va menţine până la finele anului 2011.


×
Subiecte în articol: prezervative
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close