Antena 3 CNN Economic Biz News Decizia controversată luată de forţa Europei. Ce a anunţat Germania că va accepta: "Va fi cu un singur scop"

Decizia controversată luată de forţa Europei. Ce a anunţat Germania că va accepta: "Va fi cu un singur scop"

Decizia controversată luată de forţa Europei. Ce a anunţat Germania că va accepta: "Va fi cu un singur scop"
de O.P.    |    02 Apr 2015   •   10:30

Guvernul de la Berlin a decis să permită fracturarea hidraulică în Germania, dar numai în scopul explorării și pe baza unor reglementări stricte, transmit Deutsche Welle și Reuters.

Conform propunerii Executivului, fracturarea hidraulică va fi interzisă în zonele așa zis sensibile, cum ar fi parcurile naturale și stațiile de tratare și producție a apei potabile, dar și la adâncimi de peste 3.000 de metri, pentru a se asigura că nu există niciun pericol pentru rezervele de apă.

Totuși, legea permite forări în cazuri excepționale, cum ar fi teste științifice și nu elimină posibilitatea exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică după 2018.

Activiștii de mediu, sindicatele, chiar și bisericile se opun acestei tehnici, în condițiile în care Germania este o țară dens populată și există temeri că ar putea fi afectate rezervele de apă potabilă. Și în cadrul coaliției aflate la guvernare în Germanie există opoziție față de fracturarea hidraulică.

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close