Antena 3 CNN Economic Biz News Declaraţia INCREDIBILĂ despre ţara noastră. "România poate deveni LIDERUL creşterii economice în Europa"

Declaraţia INCREDIBILĂ despre ţara noastră. "România poate deveni LIDERUL creşterii economice în Europa"

Declaraţia INCREDIBILĂ despre ţara noastră. "România poate deveni LIDERUL creşterii economice în Europa"
de O.P.    |    21 Sep 2012   •   09:16

Atunci când suntem bombardaţi cu zeci de ştiri despre prăbuşirea unor state europene foarte puternice în trecut, vestea că ţara noastră ar putea deveni liderul creşterii economice în Europa pare de necrezut.

Declaraţia a fost făcută de Mark Mobius, preşedintele Templeton Emerging Markets Group, care a conchis, într-o postare pe blogul său, că ţara noastră are mari şanse să devină liderul creşterii economice în Europa, pentru că "şi-a luat deja medicamentele amare din partea FMI".

Potrivit DCnews, Mark Mobius spune că România oferă vizitatorilor o varietate de peisaje frumoase și dramatice concentrate într-o suprafață de teren relativ mică și susține că țara din sud-estul Europei ar putea fi, de asemenea, și una dintre cele mai atractive destinații de investiții în curs de dezvoltare de pe continent.

Potrivit investitorului, turbulențele politice din România din vara anului 2012 oferă un exemplu al modului în care luptele pentru putere pot contracara progresul economic, iar alegerile parlamentare din decembrie ar putea adăuga un alt strat de incertitudine. Cu toate acestea, vestea bună este că România se află pe un drum spre o schimbare pozitivă, iar perspectivele economice pe termen lung sunt optimiste.

În susținerea afirmației sale, Mobius amintește că multe dintre măsurile de austeritate, care sperie guvernele altor state din Uniunea Europeană, au fost deja aplicate în România, dar și faptul că țara de la malul Mării Negre are avantajul de a fi bogată în resurse naturale. “Cei mai mulţi oameni știu că Rusia are rezerve mari de petrol, însă România a fost de fapt prima țară din Europa care a produs petrol la scară largă, cu o producție de petrol înregistrată oficial în statisticile internaționale. Credem că aici vor fi descoperite și mai multe rezerve de petrol și gaze naturale, ceea ce, pentru noi, ca investitorii, este o nouă zonă atractivă”, atrage atenția Mark Mobius.


×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close