Antena 3 CNN Economic Biz News Lucrurile se mişcă. Liderii BNR vin în Parlament pentru a găsi soluţii în sprijinul românilor zguduiţi de explozia cursului francului

Lucrurile se mişcă. Liderii BNR vin în Parlament pentru a găsi soluţii în sprijinul românilor zguduiţi de explozia cursului francului

Lucrurile se mişcă. Liderii BNR vin în Parlament pentru a găsi soluţii în sprijinul românilor zguduiţi de explozia cursului francului
de O.P.    |    21 Ian 2015   •   06:55

Conducerea BNR este aşteptată în această dimineaţă în Parlament, în încercarea de a găsi soluţii pentru zecile de mii de oameni disperaţi după explozia cursului monedei elveţiene.

Legea insolvenţei persoanelor fizice cerută de PNL va fi dezbătută tot astăzi, iar în urma discuţiilor comisia juridică va face un raport care ar putea fi gata marţi. Până la finalizarea raportului însă, parlamentarii amână sesiunea extraordinară pentru adoptarea acestei legi.

Criza francului a fost temă de discuţie şi la întâlnirea săptămânală de lucru dintre Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta. Cei doi au discutat despre o strategie de combatere a efectelor cursului pentru franc.

Deputaţii din Comisia Buget-Finanţe vor analiza problema generată de creşterea francului elveţian împreună cu reprezentanţii BNR, Ministerul de finante şi alti specialişti economici.

Asta în timp ce la comisia juridica va fi dezbătută legea privind insolventa persoanelor fizice cerută de PNL. Proiectul ar permite, printre altele, ca datornicul să nu fie executat silit şi să îşi ducă până la capăt contractul cu banca printr-o eventuală reeşalonare a împrumutului.
 
Parlamentarii se vor întâlni într-o sesiunea extraordinară pentru adoptarea legii insolvenţei în funcţie de data finalizării raportului comisiei.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Finanţelor, peste 75.000 de persoane fizice au credite în franci elveţieni, iar 95 la sută dintre împrumuturi sunt concentrate la şase bănci.

×
Subiecte în articol: Franc elveţian BNR Klaus Iohannis
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close